Skip to main content

Itch to Stitch Antrim dress and a pink knit coat from Minerva fabrics

I’m excited to show you an outfit that has a bit of vintage feel to it. Mostly due to the colors – old pink, duck egg blue and beige. I got two fabrics from Minerva and made a dress and a coat that nicely complement each other and are so comfortable to wear.  

Mul on rõõm näidata komplekti, millel on vintage hõngu juures. Põhiliselt tänu värvidele, mis kangastel on kasutatud - vanaroosa, pardimuna sinine ja beež toon lihtsalt annavad teatud tunnetuse kangale. Ma sain need kangad Minervalt ja õmblesin kleidi ja kleidi juurde sobiva mantli. Mõlemad on nii mugavad kanda! 


 
My dress pattern is Itch to Stitch Antrim dress pattern (here’s my affiliate link). This viscose jersey had so nice texture and colors to it, I had to make it into this beautiful fit-and-flare dress. Antrim has surplice front bodice, cup sizes, in seam pockets that doesn’t show or gap open and half circle skirt. Antrim dress also has gathered waistband, but for this dress I chose to use the not gathered lining part and just cut two of those. As this jersey has more stretch than pattern requests, maybe one should size down. At least making a muslin garment is a must. You can read more about the dress and find link to the fabric on Minerva website in my blog post (here).  

Mu kleidi lõikeks on Itch to Stitch Antrim kleit (siin mu affiliate link lõikele). Viskoosist trikotaažkangas on nii mõnusa tekstuuriga ja ilusate värvidega, et ma lihtsalt pidin sellest fit-and-flare tüüpi kleidi õmblema. Fit-and-flare tähendab siis seda, et kehaosast on kleit pigem ümber või hästi kehasse töödeldud ja seelikuosa on laienev. Antrim kleit on nii-öelda vale-hõlmik, sellel on erinevad rinnakorvi suurused, küljeõmblustes taskud ja poolklošš-seelik. Antrimi kleidilõikel on ka kroogitud värvel (vöökoht, passe, mis see õige sõna siin ongi?), kuid selle kleidi puhul ma seda ei kasutanud. Võtsin lihtsalt krookimata voodridetaili ja lõikasin vöökoha detailid seda kasutades välja. Minu kasutatud kangal oli venivust rohkem kui lõige nõudis ja seetõttu tasuks edaspidi ehk suurusnumbri võrra väiksema lõike võtta. Vähemalt proovikleidi peaks õmblema kui seda lõiget enne kasutanud pole. Rohkem saab jälle inglise keeles lugeda mu blogist Minerva veebilehel (siin). 


 
My coat is made from quilted textured knit fabric. The rose side of the fabric has quilted effect, it’s soft and warm. The wrong side of the fabric is simply black knit. It's similar to ponte fabrics, but it is much softer and drape is actually really good. My coat pattern is from Ottobre Design 5/2020 magazine (coat number 9). You can read about making it and find link to the fabric from my blog on Minerva website (here).  

Mu mantel on õmmeldud tepitud tekstuursest kudumist. Üks pool on vanaroosa ja sellel on tepitud efekt, kuigi tegelikult on kanga kaks kihti omavahel kanga kudumise ajal kokku kootud. Kangas langeb ilusti, on soe ja pehme. Mu mantlilõige on Ottorbe Design 5/2020 ajakirjast (lõige nr 9). Mantli kohta  saab inglise keeles lugeda mu blogist Minerva lehelt (siin). 


 
If you want to see more of my sewing projects, come and follow me on Instagram (here) or on my FB Kadristik page (here). I’m planning to get my blog up to date soon, so you can always read from here too. See you soon!

Kui tahad mu õmblusprojekte rohkem näha, siis tule ja jälgi mind Instagramis (siin) või mu FB Kadristik lehel (siin). Ma plaanin oma blogi ka jälle ajakohaseks saada, siia on päris palju postitusi lisandumas (ja juba lisandunud). Nägemiseni!


 

Comments