Skip to main content

Häbipost ja uus algus


Mõnda aega tagasi algas isetegijas projekt TK Käsitöökoht korda. Ja jumal tänatud, et algas! Sest .... (oh jah - pildid räägivad enda eest... ainuke vabandus on see, et iga kord kui midagi tegema hakkasin, pidin selle pooleli jätma kiirustades - pisike poja ei oska veel oodata, kuni ema asjad korda paneb...).


Kirjutuslaud uppumas.

Kapi üks...
... ja teine pool.

Kummut, kus sees...

... selline sassis sahtel.

Kummutipealne - poolikud tööd, karbid ja isegi poolik jäätee minestanuna.
Segapudrusahtel
Siin oli kunagi raamaturiiul


Selline elu toimus. Ja mina ise ei olnud üldse õnnelik. KUID! Nüüdseks on lood hoopis teised :)
Mida ma siis enda toa heaks ette võtsin?
  • Sorteerisin ära pärlid ja müüsin maha need, mida ma enam kasutada ei plaani. Endale jäi ainult natu-natu, millega isu korral tegeleda. Need aga panin ilusti karpidesse, harutasin viimasedki poolikud tööd üles ja sorteerisin ka üksikud pärlid ilusti ära.
  • Sorteerisin ära lõngasahtli ja kerisin keraks 2 vihti lõnga. Samuti pakkisin eraldi ära need lõngad, mis plaanin foorumis Lõngalaadale üles panna.
  • Korrastasin niidisahtli ja samuti sorteerisin enda pudi-padi sahtlit. Paigutasin kõik nõelad jälle kord nõelaraamatusse ja iga asja oma kohale.
  • Tegin enda raamaturiiuli korda - lasteraamatud leidsid üles teised lasteraamatud, käsitööraamatud ja -ajakirjad said ilusti seljad sirgu ja riiulisse seisma. 
  • Segapudrusahtlist sai kavandite ja juhendite sahtel. Kõik muu mudru-pudru lendas sealt välja ja ehk enam tagasi ei roni ;)
  • Ning lõpuks - tirisin kogu kapi kolast puhtaks, kruvisin lahti riidepuude stanged, mõõtsin ja käisin poes riiuliplaate ostmas ja kaks korda kruvisid-tüübleid ostmas (esimese korraga ei saanud kõiki kohe õigeid), otsisin välja mehe tööriistad (kruvikeerajad, näpitsad, haamrid ja kõige tähtsama - akutrelli :P) ning puurisin augud seina ja panin tüüblid sinna sisse ja kruvisin tüüblite külge ja teise kapiseina riiulitoed. Kõige lõpuks panin riiulid peale ja kruvisin need veel omakorda tugede külge kinni :) Seda kõike tegin omast tarkusest, sest ainuke mees mind juhendamas ei oska veel rääkida :D (siinkohal võiks öelda, et kass lännu - hiirtel pidu. Mees välismaal ja mina tema tööriistadega mängimas.... ;) ). Riiulitele said kangad, poolikud tööd, lõikematt, karbid nööpide-lukkude-lõngade ja kõige muu vajalikuga :)
  • Ja kõige lõpuks üldine koristus. Praegusel hetkel tuba läigib ja ei kübetki tolmu pole jäänud. 
Piltides oleks see pikk jutt nüüd selline:

Enne paranemist läks olukord veelgi hullemaks

Hiirte pidu :P

Segapudrusahtel :)


Kapi üks...
... ja teine pool :)






Pilte sai palju. Aga ausalt öeldes oli tööd ka palju. Ja nüüd on selline tunne, et ei tahaks kohe seal midagi sassi ajada. Seega luban endale, et koristan iga kord enda kola jälle kokku. Sest tegelikult on see mu poja tuba :) 

PS. Mulle tohutult meeldib ehitada ja eriti mõnus tunne on akutrelliga "mängida". Kunagi kinkisin enda nüüdseks ekspoiss-sõbrale jõuludeks tööriistakasti koos kõige vajalikuga ja akutrelli. Mu perekond naeris selle peale, et kinkisin iseendale korralikud tööriistad. Tollane poiss-sõber neid kasutada eriti ei mõistnud, see-eest mina sain mitu asja tehtud. Õnneks nüüd on targem mees :)

Comments

Anonymous said…
Väga tubli oled! :) Sutsuke
Anonymous said…
Hästi kena tubaq, avar ja valge. Aga isegi "enne" piltidel ei näe ta köikse koledam välja. Tubli!
-Aiaia
Ingrid said…
oi kuidas ma tahaks ka endale sellist tuba :)
LumiDesigns said…
Hoplaa! No nii korralikus toas ei julgeks ma kohe midagi teha :))) Tubli tööga said hakkama!
Kadri Kivistik said…
Tundub jah, et koristasin liiga põhjalikult - pole kordagi julgenud veel sinna töötama minna :D Astun tuppa sisse ja kohe kaob käsitöö tegemise tuju ära :D

Ingrid - välja öeldud soovidel on komme täituda kui ise seda tahta ;) Vähemalt mina usun nii.

Ma tänan kiituse eest :P (ja natuke punastan)
Anonymous said…
No Sa oled ikka tõeliselt tubli olnud selle projekti raames! Nii palju koristanud ja korrastanud!
KreekaPähkel
Anonymous said…
Nii mõnusasti korrastatud! Väga ülevaatlikud pildid! tumevalge