Skip to main content

Keeruga pluus ja hall pusa

Ma olen enda Õmblen endale 2015 projektiga lootusetult maha jäänud. Viimati postitasin projekti töö aprillis; seega mai, juuni, juuli, august, september on puudulikuga hinnatud. Viite rõivaeset oktoobris tõenäoliselt valmis õmmelda ei jõua, kuid ehk aasta lõpuks olen puuduoleva osa tasa teinud. Õnneks on mu "uus septembrikuus" siiani väga koostöövalmis ja mõistlik olnud :) 

Maikuu ajakirjadest sai valitud Burda 5/2014 numbrist lõige 129 - keeruga trikotaažpluus, mis tundus modelli seljas päris huvitav. 



Kangas on pärit Kangas ja Nööbist kaalukangaste hulgast. Ostsin kogu suure tüki ära ja kindlasti tuleb sellest veel mõni riietusese õmmelda. Koostiselt tõenäoliselt puuvillase ja elastaani segu, sest venib väga hästi (isegi mõlemas suunas), samas tundub mõnusalt looduslik. 




Täiesti plaaniväliselt õmblesin ühe paksema pusa. Plaaniväliselt ses osas, et lõige pärineb aprilli jaoks mõeldud ajakirjast, kuid õnneks oli see siiani kasutamata. Tuli nagu tagantjärgi teine aprilli töö. Ilmad on ju jahedad ja tahtsin teksadega kandmiseks midagi mõnusat. 

Lõige ajakirjast BurdaStyle Easy sügis/talv 2014 (kuidas ma küll selle aprilli ajakirjade hulka arvasin?) numbriga 2B. Kaanefotol sama lõike järgi pluus modellil seljas. Mina tegin enda oma samuti ilma lisaruumi andvate küljepaneelideta, kuid paksemast kangast. 



Mustriline kangas pärit Abakhanist, teise päritolu enam ei mäleta. Mustrilise koostis viskoos ja polüester (viskoosi vist 80%), teine puuvillase ja elastaani segu tõenäoliselt. Mõlemad sellised head toekad kangad ning väga mõnusad õmblemiseks. 

Kartsin, et suudan esipoole kaartega detailid kokkuõmblemisel rikkuda, kuid jäi esimese korra kohta päris sünnis ning igaks juhuks rohkem torkima ei hakanud. Kangavalik aitas tegumoele kindlasti kaasa, õhukese trikotaažiga oleks ehk püstihädas olnud. 



Nüüd on vaja veel nelja kuu tööd valmis õmmelda ja siis kiirelt oktoobri omaga alustada. Õnneks on selga sobivate riiete hulgas paanikaosakond ja uued rõivad kuluvad alati ära. Eks näis, millal uut postitust loota on :)

Comments

Arella said…
Õnnitlused Teie perele!
Pluusid on mõnusad.