Skip to main content

Mugavusriided

Minu päevad kuluvad ja kuuluvad kahe poja eest hoolitsemisele. Küll nõuab üks tähelepanu, küll teine. Ühega tuleb põrandal istudes Legosid kokku ajada, teist aga süles ringi kanda. Ühega autode võidusõitu või doominod mängida, teise lõuga (ja enda pluusi) piimast puhastada. Kodustes toimetustes pole midagi glamuurset - hoopis mõnus rahulik olemine ja koosolemise aja nautimine. 

Viimast lihtsustab mugav kodune riietus. Vanad ja raseduse ajal kasutatud rõivad olid välja veninud, kulunud, kohati katki ning ei kannatanud miskit kriitikat. Enesetunnegi oli nagu närune. Seetõttu oli mul septembri algusest saadik suur tahtmine õmmelda paar paari mugavaid kodupükse ja imetamiseks sobivaid pluuse. Selliseid rõivaid, millega kannataks ka korra postkasti juurde lipsata, või selliseid, mida ei pea oma lähedaste külaliste tulles häbenema.


Võimatu on pildistada musta asja nii, et jääks mustaks ja samas oleks õmblused näha...

Nüüd, novembris, saingi valmis kahed kodupüksid ja ühe imetamiseks sobiva t-särgi. Pükste lõige pärit Ottobre 2/2008 ajakirjast. Mustad püksid on täiesti jubedast polüesterkangast. Ma ei teagi, miks ma küll arvasin heaks sellele kangale raha raisata. Õnneks oli seda hea just proovipükste õmblemiseks kasutada ja kuna see lõige sobib hästi ning püksid on mugavad, ei läinud midagi raisku.

Hallid püksid on samast materjalist, millest kunagi kardigani tegin. Tahtsin sellest küll ühte jakki õmmelda, kuid pükse on hetkel rohkem vaja ja pükstena on see kangas ülimugav. Tegemist siis puuvillase trikotaažiga,  pehme ja mõnus. Mõlematel pükstel tegin värvliosa kitsama kui ette oli nähtud. Lisaks muutsin hallidel esiosa lühemaks.

Hallid.
Mitte, et siin midagi eriti vaadata oleks :D

T-särk on õmmeldud Ottobre 2/2009 ajakirjast pärit lõike järgi ja sellega saan oma Õmblen endale juunikuu töö ka maha tõmmata. Lõige oligi kohe mõeldud imetamiseks sobiva pluusi jaoks. Kangasteks jällegi puuvillased trikotaažid. Kirju kanga värvid tunduvad kuidagi mudased ja määrdunud. Jällegi ei mahu pähe mis ajel ma selle kanga ostsin. Ehk lapilise illusiooni pärast? Igal juhul sobis see kangas katsetamiseks ja ausalt öeldes olen ma lõikes kui ka enda õmblusoskustes kergelt pettunud. Kaeluse ääred hoiavad kõik isemoodi - üks kisub ja teine kergelt lainetab. Kirju kangas on väga lödi ja venib kergelt välja. Ma arvan, et peale kolmandat-neljandat pesu rändab pluus prügikasti, sest kangas on välja veninud ja pluus seljas kossakas. Kahju tegelikult nii rahast kui ka ajast. Ilmselgelt oleks sellisele kangale võimalikult lihtne lõige ära kulunud. See pluusilõige aga eeldab väga hästi venivat kangast ja sündsuspaneeli laiendamist külgedelt. Kui praeguse pluusiga kummarduda, siis kirjud hõlmad vajuvad laiali ning hall ei varja piisavalt rinna osa külgedelt ära. Palju vingu ja hala ühe lihtsa t-särgi kohta :)


Mu lemmikpoos vist. Katuseaknast pilvi vaadata.

Mul on valmis õmmeldud ka juulikuu töö, kuid sellest juba järgmises postituses. Täitsa mõnus, et suurde jalutamishoogu sunnitud paus ette tuli - kolme päevaga sain garderoobi täiendatud nelja erineva rõivaesemega. Õmblemine laeb olemist kuidagi teistmoodi kui jalutamine ja raamatute lugemine. Iga asi peab ikka tasakaalus olema. 

/Õnnelik õmmeljas läks edasi õmblema.../

Comments

Anonymous said…
Milline oleks elu ilma mugavusriieteta! Nii vahva, et sa ikka õmbled ja meile ka näitad oma tegemisi! :) Kindlasti on kodune idüll imemõnus, aga meie tunneme ka puudust! :D
Anneli T said…
Sa näed väga hea välja! Poisid mõjuvad Sulle hästi, olgu Sa mugavusriietes või mitte:)