Skip to main content

23rd European Patchwork Meeting - VII ja viimane osa

Nelja päeva kohta seitse blogipostitust kirjutada ja sinna juurde lisada üle 200 pildi tundub nagu suurustamine aga tegelikult sai nende päevadega väga palju tehtud ja veelgi rohkem nähtud. Nii palju on neid töid, mida oleks veelgi tahtnud näidata, nii palju kunstnikke-lapitöö tegijaid, kellest tahaks veel kirjutada. Aga kõike, mis kogetud ja nähtud sai, nagunii sõnadesse panna ei saa.

Me viimane päev ehk pühapäev oli plaanitud kodu koristamisele, Liépvre näituste vaatamisele ja tagasi Frankfurti lennujaama sõitmisele. 

Hüvastijätt meie majutuspaiga kodulinnaga, järgmise korrani!

Liépvres oli meil vaatamata kohaliku lapitöögrupi näitus, kus oli töid nii lastelt kui täiskasvanutelt. Nii armas oli näha laste töid ja nende vanuseid - 7a, 8a, 12a jne. Palju meil Eestis on lapsi, kes lapitehnikas töid teevad? 

Kohe kõrvalhallis olid aga üleval Prantsusmaa lapitööseltsi, Saksamaa lapitööseltsi ja Belgia lapiseltsi näitused. Neil oli imelisi töid ja nii armas oli lugeda jutte juurde. Prantsusmaa näitus koosnes legendaarsetest lapitöödest, kus oli leitud mõni vanaaegne lapitöö, mis kõnetas, ja see järgi tehtud. Jutt oli juures nii originaali kui koopia kohta. Kõik seltsid olid ka oma lauakesega väljas, müüsid ajakirju ja jutustasid hea meelega külalistega. Prantsuse omad loosisid isegi välja kangakomplekti, millest saanuks õmmelda järgmise teki: 

Selle teki õpetus oli ajakirjas, mille ma endale koju ka tõin. Nii äge see valgete ribadega eraldatud muster.

Tepingud meeldisid mulle ka :)

Siit edasi on fotod kõikide kolme lapitööseltsi töödest, sest ma enam ei suuda vahet teha, kus kelle näitus ja tööd :) Nimesid proovisin lisada nii palju kui mul neid piltidelt näha on. Endalgi mõnus neid nimesid Googlest otsida - olen mitme erineva tegija puhul väga ägedaid töid leidnud!

K. Toufflet "Rosa Centifolia"

M. Braun "Champignons"

Selle järgmise teki lugu oli väga äge. Nimelt sai see tekk inspiratsiooni Kapral Thomas Noonani (1870) õmmeldud tekist, mis oli valmistatud sõjaväe vormiriiete kangast. Sõjaväe vormiriietus oli aga väga paks ja teki tükid väikesed, seega kapral nägi tõenäoliselt palju vaeva selle õmblemisega. Seetõttu oli ka originaalteki puhul keskelt kaugemale liikudes teki muster kergelt paigast ära. Nüüdse teki autori abikaasa joonistas kunagise teki mustri maha ja autor õmbles selle käsitsi kokku. Rombi pikkus on umbes 1 toll ehk 2.54cm.


Izabelle Museau "Military Coverlet"

M. Villard "Zig Zag Variation"

M. Crabe-Lanux "Marie Henriette"

A. Joulin "Ogeeche"

Prantsuse lapitööseltsi tööd

Sabine Koch "Männerschmuck in Frauenhand"

Sabine Koch "Männerschmuck in Frauenhand"

A. Dieltjens "What's cooking?"

C. Nameche "Fleur du Vent"

A. Ghyselen "Seafood"

M. Reuter "Black is Beautiful"

M. Reuter "Black is Beautiful"

H. Fisher "Hilgenriedersiel Zwischen Watt und Deich"

H. Fisher "Hilgenriedersiel Zwischen Watt und Deich"



Need näitused olid mõnusad viimase päeva jaoks - saime õigel ajal kõik ära vaadatud ja rahulikult Frankfurdi poole sõitma hakata. Mobiili Google Mapsi juhendamisel sõitsime seekord Strasbourgist mööda Saksamaa piirini, kus kiirtee järsku otsa sai. Nii lahe oli väiksemaid teid pidi sõita, näha tohutut hulka valimisreklaame (mujal ka nagu meil :D ) ja siis uuesti kiirteele jõuda. Saksamaal sai veel enne Frankfurti jõudmist tanklas imemaitsvast tomatisupist kõhu täis lürpida ja auto täis tankida. Frankfurdi lennujaamas tuli see üks ja ainuke ära eksimine ka ära - ühest õigest sildist sõitsime mööda ja pidime teed küsima. Ilma selleta olekski kogu sõit liiga täiuslik olnud ;) Meil aga olid kõik asjad nii hästi planeeritud, et aega jäi üle ja närveerima ei pidanud. Oleks autot lükates ka ilusti kohale jõudnud...

Lõpetamiseks on paslik tänada mu fantastilisi reisikaaslaseid:
* Merike - aitäh, et olid kaardilugeja ja moraalne tugi kõikidel nendel sõitudel mu kõrval esiistmel. Su tehtud hommikukohvi oli nii hea ;) Aitäh, et olid nii muhe toakaaslane ja aitäh, et olid! Suur-suur kalli!
* Krista - sinu õhkamised ja sulaselge vaimustus pea kõigest muutis kõik kohad minu jaoks ka uudsemaks ja pani teise pilguga vaatama. See pidev imestus ja vaimustus kõigest andis nii palju head meeleolu me reisile juurde! Aitäh, et oled just selline nagu sa oled, mul on sinult palju õppida! Tugev karukalli sulle!
* Karin - sinu empaatia ja tugi kulus täitsa ära. Nii tore oli aru saada, missugused tööd sulle meeldivad ja miks. Ma loodan, et järgmine kord mägedes sõites (kui ma roolis olen) sa enam ei pabista :D Suur kallistus sulle!


Ma loodan, et olin teile ka tore reisikaaslane! :)

Neli päeva käe ümber olnud kuldne käepael jääb me fantastilist reisi meenutama ja ehk järgmine aasta jõuame järgmisele messile. Nüüd on aeg õmblema hakata jälle!

Viimasele näitusepaigale lehvitades...

Comments