Skip to main content

Ehete eri

Olen mõnda aega talunud suurt segadust enda meisterdamise laua taga (mul veel on selline luksus - suur laud ainult meisterdamiseks :P) ja nokitsenud erinevate keede ja kõrvarõngaste kallal. Segaduses saan süüdistada ainult iseennast - poja kõrvalt ei jää just palju aega ja iga kord tuleb nii kiirelt pooliku töö juurest ära joosta, et koristada ei jõua. Täna aga kõik muutus - koristasin enda meisterdamislauda lausa 2 tundi (aga mitte järjest vaid pausidega - vaja poissi toita, ujuma viia, kärutada, toita, magama panna, kussutada, paitada jne). Nüüd kui laud on koristatud, on aeg näidata valminud ehteid.

Tellisin Perla käest kahed kõrvarõnga ripatsid. Ühed sinililledega ja teised roosidega. Tegin nendest endale kõrvarõngad. Sellised igapäevased ;)



Vahepeal netis surfates leidsin Ruta blogist laheda kaelakee idee. Tahtsin seda juba tükk-tükk aega järgi proovida, aga ... Nüüd igatahes on see tehtud. Mõnusalt õhulised jäid need tumepunased (pildil natuke liiga heledad) ja mustad klaaspärlid seal traadikeste küljes :) Tehnika selge, ehk proovin teinekordki.


Karpe sorteerides ja helmeid paigutades jäid ette mustad lapergused klaashelmed, millest sai kokku 3 erinevat keed. Kaks nendest helmetrossil (Suur Must ja Väike Must nagu ma neid hüüan) ja kolmas traaditud. Endal just pidevalt mure - vaja oleks musta keed, mis sobiks pea iga asjaga. Aga ... jällegi ei ole ükski neist kolmest just SEE... Pean edasi otsima. Need kolm aga kõik müügiks.



Metallikarbis pesitses juba tükk aega üks suurte piklike lülidega kett. Iga tavalise ehte jaoks oleks see liiga rohmakas olnud. Leidsin talle seltsilisteks tumesinised ja mustad klaaspärlid ning rohmakuse pehmendamiseks tumesinise paela. Mõte oli, töö oli pooleli ja nii ta seisis. Lausa paar nädalat. Mõni päev tagasi võtsin kätte ja lõpetasin töö ära. Tegin lisaks ka kõrvarõnga, kes igatsevalt poolikute tööde karbis ootab oma kaasat. Küll too ka tuleb... kunagi.


Edasi oma karpides sobrades jõudsin pruunikas-lillade pärliteni, mis ma olin ühistellimuses Frogwillist kokku ahnitsenud. Seisid teised kurvalt ikka sama tamiili otsas ja keegi nendega tegeleda ei tahtnud. Ajasin nad trossile, pidurdasin neil hoo maha ja nii valmis üks kee, mis läheb ilusti kaks korda üle pea (aga kui meeldib, saab ka nabani keed kanda ;)). Sõbraks said nad endale samadest pärlitest kõrvaehted. Viimaseid ei saa mitte kuidagi rõngasteks nimetada - pigem kõrvaripatsid.


Kõik edasised ehted on juba Drexi süü :) Nimelt oskas tema nii hästi Raplakate kokkusaamisel (kuhu ma tegelikult endise pärnumaalasena, nüüdse tallinnlasena sisse tungisin) õpetada liithelmeste tegemist. Sain kohapeal kahega hakkama. Esimene nendest läheb ülesharutamisele, sest esimene vasikas läheb ju ikka aia taha ;). Teine sai aga endale mõni päev hiljem paarilise ja nüüd nad kahekesi kaunistavad minu kõrvu.


Selleks, et tehnika kindlalt meeles püsiks, meisterdasin kohe veel ühed kõrvarõngad. Seekord leidsin ühed suhteliselt suured lopergused valged pärlid ja otsustasin neile värvi anda sinisega. Mõeldud-tehtud!


Mingi hetk raplakate kokkusaamisel kuulsin, et liithelmeid annab ka ümmarguste pärlitega teha, aga nendega on raskem. Raskused on just väljakutsuvad! Kraapisin välja enda tumepunased ümmargused pärlid ja hakkasin järjekordset liithelmest valmistama. Kaks liithelmest said kõrvarõngasteks, ühe suurema tegin kaelakeele ripatsiks. Päris ahvatlev komplekt tuli minu arvates :)


Lõpetuseks. Vabandan piltide kehva kvaliteedi pärast. Pildistatud õhtul lambivalgel. Päeval ei jätkunud kohe mitte aega. 

Comments

Anonymous said…
Oh sa jummel, kus sa oled nüüd asjalik olnud! Kiidan! Kõik nii kena ka, et ei oska midagi eriliselt esile tuua...kui lemmikuid peaks valima, siis viimane komplekt on üks neist ja mustad keed samuti :) Ükspäev teen minagi oma laua korda ja ehk siis saab miskit üles ka pildistatud ;)
MukiSipsik
janikaa said…
Wau,kui palju imekauneid ehteid, tõesti kõik meeldivad väga :)
Mulle ka need Perla ripatsid hirmsasti meeldivad, mõtlesingi ükspäev, et peaks tellima ja laskma õel teha midagi neist endale, ma ise pärlendamisega ei tegele, mul selleks õde, kes mind ehetega varustab :)
Tubli oled olnud ;)