Skip to main content

Roheline, roosa ja punane :)

Roheline osa. Lumerohkel aja on vist rohelise puudus. Muidu mulle see värv ei meeldi, aga praegu on lisaks valminud töödele ka käsil rohelistes toonides lapitekk pojale.

Alustama pean tegelikult küll juba eelmisest aastast. Nimelt randmekottide tegemise hoos sai valmis ka poekotist ülejäänud kahest lapikesest randmekott. Algselt mõtlesin veel pajalappe teha, aga ei saanud lihtsalt. Pajalappide jaoks saab ju uusi tehnikaid proovida! :) Vooder sees, peal lukk.




Selle aasta esimestel päevadel tuli aga hirmus suur isu õmmelda. Ja ikka lapitehnikas. Sain nimelt kätte enda kuu aega oodatud raamatu, kus sees 27 erinevat lapiblokki. Lootsin rohkemat (et on kirjeldatud ka blokkide kokkuõmblemise järjekord), aga saab ka sedasi hakkama. Seega valmis nõelaraamat. Esimese hooga läks tuuliku-nimeline blokk ikka täitsa sassi. See sai nõelaraamatu tagakaaneks. Esimese poole blokiga olen rahul (välja arvatud teppimise osa). Kaante vahele sai seekord kahekordne mahuline vatiin. Päris sellist effekti ikka ei saavutanud, nagu oleks tahtnud, aga käib kah. Sisse sai kaks valget vildilehte. Mõned nõelad leidsid juba kodu, teisi alles hakkan ümber liigutama.




Kantimine läks aiataha. Aga kui raamat liiga auklikuks saab, siis teen uue ja parema :) 

Kuna mul selliseid rohelisi pisikesi riidetükke ikka jagub, siis mõtlesin endale teha ka pisikese rohelise nõelapadja. Mõeldud-tehtud. Riputasin selle õmblusmasina külge, kuid kas edaspidi ka sinna jätan, ei tea...



Nõelaraamatut tehes suutsin juba teise nõela kõveraks ajada. Ja siis vahepeal läks masin sassi. Eks ma piinasin teda liialt :D Teppimisel aga tekkis mure - ma proovisin harjutada teppimist tikanditallaga (selline külili-kukkunud C täht), lasin alumised hambad ka alla. Õmbluse jätsin sirge, õmbluse pikkuse panin nii väikseks kui sai. Sain selle ka selgeks, et kui liigutan riiet enda poole, siis on lihtsam. Kuid - mõnikord kisub alumist niiti üles, teinekord ülemist liialt alla. Kas see on sellepärast, et ma mõnikord liigutan riiet liiga kiiresti/aeglaselt? Või mis ma valesti teen? Harjutama pean veel kõvasti, aga tahaks, et vähemalt niidid jääks ühtlaselt :(

Eelmise aasta lõpus alustasin ka pojale suuremate sokkide kudumist. Eelmised lähevad veel küll ilusti jalga, aga mees kasvab ju mühinal. Seega, parem varem ära teha. Jälle pidin oma kudumisõpiku ette võtma, ei jää ju kuidagi meelde, millal ja mitu silmust kahandada. Peaksin siia endale suurelt kirja panema, äkki see aitab. Igatahes valmis nad said. Sellised. 



Roosa ja punane

Juba tükk aega tagasi sai Harjukate kokkutulekul tsunaami käe all õpitud pärlipunumist. Nüüd lõpuks saan ka midagi ette näidata. Eile õhtul tabas mind järsku ehete meisterdamise hoog ja valmis said kohe kahed kõrvarõngad.


Tagumine pool ja esimene pool

Tagumine pool ja esimene pool. Neid 11/0 suuruses läbipaistvaid seemnehelmeid oli täitsa tüütu punuda - nii võib veel pimedaks jääda!

Täna meisterdasin juurde ühe prossi. Fimost lilleõis sai juba mitu kuud tagasi valmis, vaja oli juurde heegeldada tagus ja hunnik pisikesi pärleid peale õmmelda. Aga polnud seda inspiratsiooni kuni tänaseni. Nüüd peaks ülejäänud fimost helmestega ka midagi ette võtma - muidu seisavad järgmise aastani välja :D



Tagumine pool jäi ilus puhas :)
Head alanud aastat! Et seda käsitööaega ikka rohkem oleks! :)

Comments

Ülle said…
Head uut aastat!
Oi kui ilusad rohelised asjad...ootan ka kevadet...ma muide koon hetkel rohelisi põlvikuid:) Mulle väga meeldib su lapitehnikas tehtud tööd, nõelaraamat on nii lahe, vaat sellist tahaks ma endale ka... Vahvad tegemised!!!
Sirtsuk said…
Nii palju ilusaid asju!
Ideederohket uut aastat!
Helen said…
Ilusaid asju oled õmmelnud. Ja vajalikke. Minule ka kunagi roheline värv ei meeldinud, aga lapitehnikas värvidega mängimine on õpetanud kõikide värvide võimsust ja soojust tunnetama.
Kantimisega on nii, et kui nõksu selgeks saad, siis kipuvad kõik asjad kanditud tulema-olema.:)
Vabakäega teppimisest - kas sa hoova, mis langetab presstalda ka alla lased? Minu masinal on selline spets asend vabakäe jaoks, et jääb nagu poole peale, aga samas kontrollib see ülemise niidi pinget. Uuri kas selle hooval on liikuvat osa, minul nõksuke ülespoole ja siis teeb vabakäe tepingut õige niidipingega. Jutt sai veidi segane, kui rohkem infot soovid, siis teen piltidega seletamise.
LumiDesigns said…
Jeerum kui palju ilusaid asju Sa vahepeal teinud oled! Käsitöökat uue aasta jätku! :)
janikaa said…
Imeilusad asjad sul valmis jälle, mulle hirmasti meeldivad su õmblemised ikka, väga tubli oled:)
Nobedaid näppe uuel aastal;)
Kadri Kivistik said…
Aitäh Ülle, Sirtsuk, Ene ja Janika! Nii hea on saada tagasisidet enda tegemistele.

Helen - aitäh! Ma uurin kohe seda vabakäe presstalla asendit. Äkki on mingi spets asend (manuaalis polnud selle talla kohta sõnakestki, ma siin ise leiutanud). Presstalla lasin alla, aga kuna materjal ise väga paks ei olnud, siis ta neid kihte kokku ei vajutanud kui nõel üleval oli. Koos nõelaga liikus ka see tald rohkem alla (selle nõela hoova alla käis selline konks talla küljest.. vist ikka käib alla või peaks hoopis nõela hoova peale käima kuidagi?). Igatahes uurin seda tallamajandust seal põhjalikumalt.

:)
Aitäh!
Anonymous said…
Vahvad randmekotid! Ootab mul ka järjekorras selle tegemine :) Sutsuke
Kadri Kivistik said…
Oh ma jään ootama - su lapitööd on kõik nii ilusad! Aitäh Sutsuke!