Skip to main content

Jälle müts

Olgugi, et mul on ainult üks poeg ühe peaga ja juba kahe heegeldatud mütsiga, tegin kolmanda ka. Annelix oma blogis jagab lihtsalt vaimustavaid mütsimustreid ja egas minagi saanud alla jääda :D Nüüdseks on olemas rohelise ja sinisekirjude mütside kõrval ka midagi neutraalset - valge ja beeži näol. Heegeldasin alt üles ja mustri tuletasin ise (no ei viitsinud tulla arvutisse täpselt järgi uurima). Kahandustesse suhtusin loovalt ;) Abiks oli heegelnõel nr 2,5 ja puuvillased lõngad (mõlemal on lõngavöö jooksu pannud). 

Nokaga, kuis muidu...

Seekord sai peale kutsu hoopiski :)


****

Ja nüüd käsitöövälist juttu. Nimelt IT-s parandab Sant meie kõigi toitumist ja kogub tervislikke retsepte. Minu pakutud retsept nüüd nii väga tervislik ei ole, aga parem ikka kui poest ostes :) Lisasin sinna sellise jutu:

Kodune jäätis ilma jäätisemasinata Wink

200 ml vahukoort vahustada ja seejärel segada selle hulka u 100-200 ml kondenspiima (maitse järgi - lisa nii palju kui endale paras tundub). Lisaks võid maitse järgi lisada maasikatoormoosi vms. Sega õrnalt läbi ja pane söömiseks sobivasse karpi ja sügavkülma. Enne nautima asumist lase jäätisel natuke aega soojeneda, muidu külmuvad hambad ära...

***

Veel käsitöövälist juttu :) Hoidistamise aeg on alanud! Kui eelmine aasta sügisel oli mul kõiksugu hoidistamisest täiesti villand, siis sel aastal alustasin kohe suurima rõõmuga. Esiteks läksid sügavkülma 3 kg puhastatud ja lõigutud rabarbereid, millest ma hästi lihtsat kooki teen. Eelmine aasta sai u 4 kg külma pandud ja kevadeks olid kõik otsas. Sügisel üritan teisest rabarberihooajast veel lisaks külma pista. Täna hommikul aga käisin turul maasikaid ostmas. Kuus kilogrammi sai koju veetud (kilo hind 2.8€) ja kella 11-ks oli mul 5.5 liitrit maasikatoormoosi karpidesse pandud ja sügavkülma pistetud :P

Seoses maasikatega oli mõned päevad tagasi suurepärane uudis. Minu muidu igasugustele punastele asjadele allergiline poeg ei lähegi enam täpiliseks! Poisikratt pugib maasikaid nüüd kahe suupoolega :D See see on, kui vanusenumber muutub ;) 

Tõenäoliselt juulikuus rohkem mind siin ei näe, augustis aga ehk tulen kohe mitme postitusega. Mitu tööd on korraga käsil, edasilükkamatud tähtajad kukil ja mõnusad reisid ees ootamas :)

Väike vihje augustiks :P

Magusaid maasikaid teilegi ja mõnusat suve!

Comments