Skip to main content

Teine pluus ja lõikeraskused

Leidsin hiljuti oma ühele murele hea lahenduse. Nimelt lõike järgi kangast detaile välja lõigates polnud midagi head sinna paberi peale raskuseks panna. Kasutasin küll oma lapitehnika suuri joonlaudu, aga neid pidi alati siia-sinna liigutama, tihti olid need hoopis kuskil teiste asjade all või üldse liiga suured. Proovi ise lühikese varruka lõike peale 60 cm pikkust joonlauda paigutada :) Siis aga nägin kuskil pilti, kus olid suured metallist seibid kanga peale paigutatud ja need hoidsid kõik asjad ilusti paigal.

Selleks, et ehituspoest need meeles oleks ära osta, läks veel umbes pool aastat aega ja lõpuks võtsin eraldi käigu just nende seibide nimel ette. Seibide servad on aga teravad ja sakilised ning oleks kangast niite välja tõmbama hakanud. Haarasin oma heegelnõelad, mõnusalt roosad puuvillased lõngad ning heegeldasin seibidele kuued selga ja sabad külge. Nii mõnus oli nendega töötada! Piisavalt rasked, piisavalt suured, sabadest saab hästi kinni haarata ja tänu erksale roosale värvile paistavad need kangaste vahelt ka välja :)

Üks "lilleke" ülejäänud lihtsalt sabadega.

Väiksemad kettad said kahe kaupa kokku heegeldatud, et need ikka piisavalt rasked oleks.

Praeguseks on need juba kolme töö juures abiks olnud ja ma olen ikka väga rahul enda nutikusega. Viimasel pildil olev pluusi esitükk sai kokku õmmeldud aga selliseks pluusiks:

Õlgadel on sätendavate ruutudega trikotaaž, mida mul ongi vaid väikesed tükid.
 
Pluusi kangas on tõenäoliselt osaliselt polüester, osa midagi vähe looduslikumat (arvatavasti puuvill). Ma arvan, et see on Minervacraftsi lehelt tellitud ja tegelikku värvi on väga raske pildile püüda - minu silm näeb seda peaaegu bordoopunasena, pildil aga pigem pruun. Lõige miskit vana, mida kordades juba õmmeldud. Tegelikult vajaks siit-sealt parandamist aga plaan on hoopis endale enda baaslõige konstrueerida. Aga kui nii kiirelt on vaja midagi selga, siis konstrueerimisele seekord aega ei kulutanud. 
 
Pildil ei läigi, muidu aga küll :P

Comments

Arella said…
Seibide üle heegeldamise idee on nii lahe!
Kadri Kivistik said…
Aitäh! See on hea jah, need seibi ääred olid teravad ja sakilised, oleks kangastest niite välja tõmmanud tõenäoliselt. Aga teine hea asi, mille ma pärast kasutamise käigus avastasin - üle heegeldatud seibid ei kolise nii palju :D Enne oli ikka metallikolin järgi, nüüd pole :)