Skip to main content

Mereelukate paraad!

 --Palju pilte, palju juttu ja ainult 6 tegelase jagu käsitööd! --



Võtsin nõuks ja jõuks ning osalesin Isetegija foorumi TKV Laps rõõmsaks! projektis. Selle käigus sain enda pojale ägeda mütsi, mõnusa pehme valge vesti ja kleepsu-värvimisraamatu. Ma väga tänan!

Ise aga pidin tegema paki ühele noormehele, kel vanust 5 kuud. Nimeks tal Karl Markus. Tema ema kirjutas Karl Markusest sedasi: ....Lemmikvärvideks sinine ja roheline, lemmiktegelane on karupoeg puhh ja praegu meeldib talle kõike närida, suhu toppida ja sikutada... 

Karupoeg Puhh on küll armas tegelane, aga kogu see Disney kära tema tegelaskuju ümber jätab halva maigu. Ja kuna Karupoeg Puhh tekitab kõigil silme ette kollase paksukese karu punase kampsuniga, siis väga raske on nii enda kui teiste ootustele vastavat karu kududa või heegeldada. Proovisin, aga andsin alla. Võibolla kunagi siis, kui oskused on edasi arenenud. Karust seega asja ei saanud...

Sõnad suhu toppida ja sikutada tekitas mulle kujutluse, et mänguasjadel (sest just neid ma teha tahtsin) peaks olema mingid paelad või jäsemed, millest saaks pisike lapse käsi hästi kinni võtma. Ja kindlasti peaks miskit sees häält tegema. Nii sündisidki ükshaaval järgmised 6 mereelukat :)



Kaheksajalg Kalle

Kõige esimene ja ka kõige suurem tegelane on kaheksajalg Kalle, kes on suur ja sõbralik tegelane. Ta 8 jalga on natuke keerdus ja kõik natuke erineva pikkusega. Tema on pundi pea ning süda ja hoiab kõiki oma mõistuse ja jalgadega koos :)

Kala Kalmer


Kalmer on üks edevaim tegelane. Viimases suures edevusehoos värvis ta endale kaks kuldset triipu peal, kuid soolase vee tõttu läksid need kollaseks. Kalmer toob värvikust gruppi ja hoiab kõiki rõõmsatena.


Vähihärra Väino


Väino on tõeline härrasmees. Vaikne ja soliidne, kuid õigel hetkel oskab ta leida õiged sõnad. Nõnda on ta nii mõnegi vähipreili punastama pannud. Ise  ta aga ongi keskmisest punasem. Esimesel fotosessioonil püüdis Väino noortepärane välja näha ja viskas vasaku sõra püsti positiivsuse märgiks :)

Meritäht Merike


Merike on alles noor. Ta on lausa nii noor, et ta on selja tagant alles roheline :D Seoses suure noorusega on ta natuke rutakas, mõneti hajameelne, pisut mõtlematu ja alati naeratav. Õnneks on tal olemas sõbrad, kes teda õpetavad ja paremaks muudavad.

Meduus Mediina


Meduus Mediinal juhtus üks suur õnnetus - nimelt jäi ta Vahemeres ühe jahi küljes sõites magama. Jaht aga kihutas kaugustesse ja Mediina ei leidnud hiljem enda õiget kodu üles. Nii ta nuttis ja nuttis ning tema silmad ja suu muutusid valgeks ning ta sai endale üsnagi hirmuäratava välimuse. Tänu aga Kilpkonn Kimmo sõbralikkusele ja tolerantsusele, leidis Mediina tee nende sõpruskonda ja ta on nüüdseks õnnelik koos oma sõpradega.

And last but not least - Kilpkonn Kimmo!


Kimmo on noor merikilpkonn, kelle vanemad külastasid kunagi Soomet ja sattusid vaimustusse sellest poisinimest :) Kimmo on kamba kõige tolerantsem ja avatum tegelane. Ta on samuti väga hea kuulaja ning tark. 


Kogu kamp hoiab hästi kokku ja teevad kõike koos - mängivad mõistatusmänge, imetlevad Kalmeri triipusid, aeg-ajalt lohutavad Mediinat ja taltsutavad Merikest, kallistavad ja hoiavad üksteist. Uue elupaiga leidsid nad nüüd Karl Markuse juures :)


Viimasel pildil koos Delfiin Della vannimänguasja ja -raamatuga ning kaardiga. Loodan, et pisike poiss leiab nendest sikutamist, sakutamist ja minu poolest tohib neid ka suhu panna :)

Tehniline pool:

Kõikide mänguasjade valmistamisel kasutasin 100% puuvillast lõnga, heegelnõelaks miski vana (tõenäoliselt 2-3). Tikkimiseks kasutasin musta heegelniiti. 

Sisuks sai kaheksajalal pisike tops klaaskuulikestega ja pehmenduseks mahuline vatiin. Kalale sai kõhtu piiksuv asjandus koos mahulise vatiiniga, meduusile kilekott (ehk natuke ka krõbiseb). Vähil, kilpkonnal ja meritähel on kõhus erineva suurusega kuljused koos mahulise vatiiniga. 

Kõik loomad on tehtud enda mõistuse ja erinevate internetist leitud piltide järgi. Mõned näpunäited sain siit ja siit.

Aitäh neile, kes pidasid lõpuni vastu! Mõnusat mulistamist! ;)

Comments

Anonymous said…
Väga vahvad tegelased on välja tulnud!
Ennike said…
Sa oled ikka super tubli, Kadri!
Ülle said…
Küll on kihvtid tegelased...ja nii vahva jutt ka juures!
Pille said…
Tõeliselt vahva pakk! Isetegija siblik.
Anonymous said…
Nii lahe jutt, ja aitäh veelkord lahedate tegelaste eest! Kairi384
janikaa said…
Oh, kui vahvad ja nunnud tegelased :)
Anonymous said…
Oo kui lahe:)
/Kungla rahvas/
Kadri Kivistik said…
Ma tänan kõiki heade sõnade eest :) Südame teevad soojaks. Nii tore, et teised ka rõõmu leiavad nendest tegelastest - see innustab loomakesi ka edaspidi heegeldama. :)
Laura said…
Vähihärra, nii tore poiss:) Kõik vahvad!