Skip to main content

Pähkliküpsised

Täna teen hoopis toidujuttu. Nimelt IT foorumis juba pikka aega ahvatletakse ekraani taga olijaid pähklikujuliste küpsistega. Suures tuhinas muretsesin endale ka need pähklirauad. Haarasin poest kõik vajalikud koostisosad ja küpsetasin isegi :)

Retsepti võtsin siit. Täidiseks aga ei teinud ainult kondenspiima-või segu vaid lisasin keedetud kondenspiimale hoopiski Philadelphia toorjuustu ja pähklite küpsetamisest ülejäänud ääred purustatuna. Tulid küll magusad, aga mitte NII magusad :)

Küpsetusprotsess piltides:

6-7 grammised taignapallikesed pesadesse ja pann kinni!

Kus suitsu...

... seal tuld!

Pööritasin panni üht- ja teistpidi. Panni ainult õigetpidi hoides jäid küpsised seest toored.

Pruunid koorikud äärtega

Ääred on maha võetud, ootavad täitmist :)

Peaaegu kõik!
Osad küpsised said söödud juba ainult koorikutena, teised õhtul värskelt täidetuna. Mulle endale meeldisid need kõige rohkem järgmisel hommikul - täidis oli mõnusalt koorikute sisse imbunud ja maitses imehea!

Ausalt öeldes oli ikka hull mässamine. Pliidi-kappide-põranda puhastus võttis pärast ikka terve õhtu ära :D Aga ega need rauad niisama seisma ei jää...

Järgmise korrani!

Comments

Diana Tammann said…
Mmmmm maitsvad. Tõeline nostalgia.
Mina ei läinud vormide muretsemise ohvriks, sest arvasin et keraamilise pliidile ei sobi need rauad... sina oled ikka julge katsetaja. :))
Kadri Kivistik said…
Ma võibolla lollusest, aga katsetasin jah. Samas keegi foorumis kirjutas ka, et tegi keraamilisel pliidil. Metall natuke kare on pliidi jaoks, aga kui raudadega just mööda pliiti ringi ei sõida, siis ei juhtu midagi :)
janikaa said…
Päris ekstreemne küpsetamine sul olnud ;)
aga küpsised on väga isuäratavad :)
Anonymous said…
Mina teen keraamilisel pliidil kuna pliit vana ;) Kuumusastmeid on 1-6 , mina teen 3-e peal. Iga kord teen õlise pintsliga õrnalt raua lohud õliseks. Saab hakkama küll :)

Annika