Skip to main content

Kotitäie jagu uut

Üks ilus aasta on seljataha jäänud ja usun, et veelgi parem aasta ees. Soovin, et uus aasta tuleks meil kõigil rohkemate naeratuste, suurema positiivsuse ja parema õnnega :) Või siis vähemalt ühega neist kolmest! 

Sel aastal on mul hunnik eesmärke seatud, nii käsitöö vallas kui muus elus. Tahaks areneda, õppida, omandada uusi kogemusi, saada tuttavaks toredate isetegijatega, võibolla anda veel õpitubasid (peaks mõne uue-vana tehnika jälle leidma)... Veel tahaks vähem aega arvuti taga passida ja rohkem enesedistsipliini :) 

Et aga seda blogipostistust siin mitte niisama jutuga täita, näitan natuke käsitööd kah. Või õigemini masstoodangut :) Sest nii palju sama liiki esemeid pole ma varem järjest õmmelnud.

Algas siis eelmise aasta lõpus täpilistega. Ühest Humanast pärit küljekardinajupist sain kokku kolm kotti. Need kotid läksid kingituseks mu kolmele kõige paremale sõbrale. Korraga said üle antud ja neidudel oli väga hea meel :) Täpilist kangast jäi järgi ainult see kardinapaela alune osa, muu läks kõik kasutusse.



Järgmised kaks linnukestega kotti õmblesin nii 2012 kui 2013 :) Ehk siis sangad jäid eelmine aasta õmblemata. Sel aastal aga vennaraasu ära saatma hakates palus too minult kilekotti (kõik kaasaantud hea ei mahtunud ära lihtsalt) ja mina omakorda palusin paar minutit aega. Kiirelt jõudsid need kaks kotti isegi pildile. Vennas jäi väga rahule - ega selliseid jällekord küljekardinast tehtud poekotte pole kellelgi! :) Oskasin väga täpselt lõigata - kangast ei jäänud üldse järgi.


Kolmas punt kotte valmis sel aastal - mu poja on lõpuks ometi piisavalt terve, et natuke aega ka lasteaias veeta ja mina sain kodus rahus õmmelda. Mõnus! Kaks laimiviiludega pisemat kotti said varukingikotti pandud - hea kallile inimesele külla minnes kaasa haarata (või siis järgmisteks jõuludeks jätta). Kardin kulus kõik ära, järgi ei jäänud mitte ühtegi sentimeetrit :)

Natuke pisemad :)

Kolm kotti sai kokku õmmeldud ühest lillelisest ruudukujulisest kardinatükist. Need rändavad kanga omanikule. Lubasin juba ammu, kuid siiani oli tegemata. Lillelist kangas jäi järgi vaid umbes 20x20 cm jupp.


Ootamas uue omanikuni jõudmist :)
Kõikide kottide mõõdud jäävad sinna 45x45 cm kanti. Mõõtsin üle enda lemmikpoekoti ja selle mõõdud on täpselt 40x45 cm ja sangad 50 cm pikad. Kardinatest kotte välja lõigates proovisin maksimaalselt kangast ära kasutada ja seega said osad poekotid sügavamad, osad laiemad. 4 poekotti on veel välja lõigatud, üks neist poolenisti kokku ka õmmeldud :)

Kangavarude vähendamise protsess on täies hoos! :) Ja järgmine lapiteki kavand on arvutamisel. Joonis on valmis, tuleb lihtsalt mõõdud üle käia. Seekord proovin õmblusvaru kohe õigesti saada :D

Ja kuna eelmist aastat alustasin sokkidega, siis sel aastal ei saa ka teisiti - sokipaarist on 1 valmis ja teine kannani juba kootud. Aga blogis näitan siis, kui sama mustriga vanaroosad ka valmis on.

Ilusat uut aastat!

Comments

Helen said…
1. Head uut aastat Sulle. Ikka hooga edasi.... tore nii positiivset ja energiat täis postitust lugeda.
Elina K said…
Ohhoo, Su kangavarude vähendamise programm on kohe hoogsalt käima läinud ja need valminud kotid ongi unikaalsed. Ehkki mind isikikult ei häiri, kui kellelgi teisel on nt sarnased saapad või jope kui minul, siis ikkagi on hea, kui mõni ese (nt poekott) ikka teiste hulgast eristub. Lisaks muidugi teadmine, kes selle valmistanud on - ja ongi jällegi üks rõõmus mõte olemas, mis päeva ilusaks teeb !
Igasse Su päeva vähemalt üks rõõmus mõte !
Siret said…
Ilusat uut aastat! Et nii kooli- kui käsitööplaanid täituksid!

PS. Sa oskad oma tegemisi väga hästi reflekteerida :) haridustehnoloog minus nautis nii eelmist kui seda postitust
Diana Tammann said…
Head uut aastat! Et kõik su laanid läheksid täide ja rohkemgi veel. .)
Kadri Kivistik said…
Aitäh! :)

Siret - hindan väga su sõnu! Ma tänan! :) Püüan veel paremaks saada! :P