Skip to main content

Kardigan, särk, dressipüksid ning veel lõigetest ja ajakirjadest

Kaheteistkümnest kaks on olemas. Kümme veel lõpuni jäänud. Tegelikult aga loodan ikka palju rohkem õmmelda, kui ainult 10 eset endale... Üks segapudrupostitus siit tuleb, aga paremat asjade sorteerimist nagunii lähiajal ette pole näha. Üks suurem töö ootab endiselt teppimist (hoia alt, Airi! :D) ja kaks pisemat näitamist. 

Kui ma Pisi-Pisi saadetud Ottobred kätte sain, teadsin kohe, et tahan lähiajal kevadisest numbrist ühe kardigani õmmelda. Pildil oli õhukesest kudumist kardigan saledal neiul seljas ja jättis väga armsa mulje. Ma enda omaga niivõrd rahul ei ole, aga loodan, et suvel ikka selga viskan. Seega üks ajakiri jälle läbiõmmeldud ja arvan, et mais näitan veel sealt ajakirjast õmmeldud rõivaid. 

Lõige võetud ajakirjast Ottobre 2/2008 (spring/summer woman edition) nr 10. Tõenäoliselt oleks kardigani jaoks pidanud valima pehmema kanga, mis hästi langeks. Minu hall kangas on natuke liiga paks ja jäik sellise lõike jaoks. 


Nööpide ja paelte asemel otsustasin kasutada pärlmutter pealsega trukke, mis hoolimata suhteliselt paksudest õmblustest siiski ilusti ette läksid. Loodan, et ees ka püsivad.

Kampsuni esiosa passe on õmmeldud teisest kangast. Andis nagu midagi juurde

Krooked kisuvad väheke kaenla alla, täheldasin ka teiste tegijate töödel sama probleemi. Huvitav, kuidas seda lahendada?

Seljale oli sunnitud lisama ühe sissevõtte. Muidu oleks kaelus väga kehast eemale hoidma jäänud.

Kangas on puuvillane trikotaaž. Selline mõnusalt vormi hoidev. Järgmisena plaaniks sellest üht teist Ottobre jakki õmmelda. Esiosa passe on õmmeldud tekstuursemast viskoos- (ja natuke polüestrit)kangast. Varrukaotstesse õmblesin sisse kummi. Kõik õmblused tugevdatud liimipaelaga.

Näitan siis teist pluusi seljas kah :)

Hõlmaäärtesse sai õmmeldud puuvillast kangast. Natuke roose.

See veidi imelik sissevõte seljal.

Lisaks kardiganile sai kunagi varem lõpetatud üks suhteliselt tavaline t-särgi-laadne rõivaese. Plaanisin sinna peale teha tagurpidi aplikatsiooni (inkrustatsioonitehnikat), aga nüüd juba teades punase kanga hargnemisvõimet, ei hakanud isegi üritama.

Mannil seljas oleval pluusil esiosa kahekordsest kangast, seljaosa ühekordsest. Kodus käimiseks kõlbab küll.

Häda sunnil sai kokku vihutud ka kolm paari dressipükse. Esimesed tulid liiga pikad, teised parajad ja kolmandad sellised, millega last õue saata ei julgeks (kiirustamine pluss telefonikõne õmblemise ajal jäid välimuses siiski näha). Vahelduseks midagi lihtsat ja kiiret õmmelda oli tegelikult tore. Kolme paari dressipükstega sain ühe lasterõivaste ajakirja ka läbiõmmeldud :) Dressipükste peale läks ootamatult palju kangast. Sain oma kapi kõrval oodanud kangahunniku pärast kõik kapi sisse mahutatud. Õmble või teinekordki pükse!

Need olid teised. Lapse lemmikud, sest mootorratas peal. Lisaks ees kaks ja taga üks tasku.

Esimesed. Lähevad jalga küll aga nii 5cm liiga pikad. Sügiseks midagi olemas järelikult :)

Vasakul need kolmandad. Kangas selline helesinine. Paremal need liiga pikad esimesed.

Kogu selle pika postituse lõppu aga teatan, et hetkel on mul 35 õmblemata ajakirja ikka veel alles. Loodan, et aasta lõpuks on nende number vähemalt alla 20. Lisaks ajakirjadele on mul hunnikus ümbrikulõikeid (enamik nendest tellitud siit). Viimastest 15 (naisteriiete) lõiget on täiesti kasutamata:


Tore oleks muidugi iga kuu nendest ka üks läbi õmmelda, aga nii suurt eesmärki ma endale siiski ei sea. Loodan, et nende arv on aasta lõpuks ühekohalise numbriga esindatav. 

Jääb ainult üle soovida: nobedaid näppe ja jõudu tööle!

Comments

Õmblusmamsel said…
Polüproff tuleb päälinna, võtab lõiked maha, õmbleb sarnase jaki. Ehk siis saab ütelda, mis kisub või ei kisu. Su seljas on küll täitsa hea. Erilisi nihkeid ei täheldanud. Punane pluus on kena! Polüprofil endal huikavad ajakirjad nukralt riiulis.