Skip to main content

Veidi pidulikum kleit

Iga aasta tulevad jõulud ootamatult. Eriti salakavalalt jõuab kätte mõne jõulupeo õhtu - hiilides tasa-tasakesi. Enamasti avastad täiesti viimasel hetkel, et jälle midagi selga panna pole. Kas mitte eelmine aasta samamoodi ahastuses kapi ees ei seisnud? Kas mitte siis ei lubanud endale, et järgmine aasta õmblen varakult ette sobilikud rõivad ühele või teisele peole?

Sel aastal sain vähemalt ühe jõulupeo jaoks end hästi ette valmistada. Ma nimelt õmblesin kleidi väga mõnusast paksust žakaarkangast (inglise keeles täpsem nimetus knit jacquard), mille koostises kas viskoos või puuvill põhiline tegija. Igal juhul on see ihu vastas väga mõnus kanda. Kangas tuli minuga juba suvel Abakhanist kaasa ja ootas kannatlikult kapis oma aega. Algselt oli plaanis see hoopis jakiks õmmelda, kuid kleit on palju mõnusam.

Lõige on palju kiidetud Ottobre 5/2016 ajakirjast number 12 mudel. Pikkade käistega, sissevõttetega ja läbilõikega kleit. Mulle meeldis teistsugune õlaõmbluse variant ja lõikejoonis jättis üleüldse sümpaatse mulje. 

Õlaõmblused tulevad kaarena ettepoole. Algul oli tükk tegu juhendist arusaamisega, kuid lõpuks klikkis midagi peas ikka ära :) Mann oli ka abiks.

Kiirustamise tõttu sai küll õlaõmblused kaks korda üle õmmeldud (töö vale järjekord ja eks juhendit loetakse ikka alles siis kui oma mõistus enam kuidagi üle ei käi), kuid õnneks kangamuster varjab "hullema" ära. 

Mann on veidi kõhnem kui mina hetkel. :)

Üldjoontes olen oma kleidiga väga rahul. Kangas ja lõige istuvad hästi kokku, masin ei tõrkunud õmblemisel ja kleiti kanda oli ilus ja mugav. Nüüd aga võiks mõni talvine pidu veel tulla, kuhu selle kleidiga patseerima saaks minna. Vastasel juhul peab lastega kinno või teatrisse minema äkki ;)


Siis, kui veel jõulud ees olid :)

Nüüd, kolmekuningapäeval, saab selle kleidiga lõpuks jõuludega seotud asjad ette näidatud. Järgmisena tuleks leida blogisse sobiv viis pikkade pidžaamade demonstreerimiseks. Mis te välja pakute?

Comments

Arella said…
Kaunis kleit! Õmblusrohket uut aastat!
Kadri Kivistik said…
Arella - head uut aastat sullegi! :) Aitäh!
Õmblusmamsel said…
Jälle oskab ta siin kadedust tekidada. :) Väga ilus kleit ja hästi sobib.
Kadri Kivistik said…
Aitäh, Õmblusmamsel! Sa tekitad koguaeg oma lõputu fantaasia ja õmblusoskustega kadedust, asi see siis nüüd üks kleidike teha on :D