Skip to main content

Jõulud 2017

Õigemini peaks kirjutama detsember 2017, sest enamik töödest sai valmis enne jõule ja vaid mõni üksik pilt on tehtud jõulude ajal.

Igal juhul algas suur õmblemine ja meisterdamine lapse kooli laadaks valmistumisel - vaja oli nipet-näpet sinna viia, et saaks heategevuseks raha koguda. Ütleme nii, et järgmine aasta parem küpsetan midagi :)

Mulle endale tegelikult väga meeldis neid pisikesi ehteid õmmelda, kaarte õmmelda ja plastikhelmestest kuuseehteid kokku laduda. Viimased olid ka koos kaartidega ka kõige ostetumad asjad laadal. Peale laata aga oli nii hea meel, et palju pärlitega kuuski alles jäi, sest need rändasid erinevatesse kingipakkidesse ja me enda kuusele ka.

Kogu laadale minev kraam :)

Mulle need õmmeldud kuuskedega kaardid väga meeldivad aga järgmiseks aastaks peaks mingi uue ideega lagedale tulema.

Mõni kaart ei jõudnudki laadale, sest läks enne oma tuttavatele teele.
Neid kuuski rändas igale poole :) Mõnus nokitsemine! Peaks järgmine aasta uue posu neid õmblema :)

Samad kuused aga vildist - eriti lihtne (kuid aeganõudev) nikerdamine. Osa nendestki läks mu kallite sõprade kodu kaunistama.

Lisaks nokitsemisele sai õmmeldud üks laudlina väiksemaks - see hõlmas endas pitsi harutamist, lõikamist ja siis uuesti pitsi külge õmblemist. Kahjuks sellest enam pilti pole. Küll aga tegin pildi ära lõigatud kangajupist õmmeldud uuest linikust. Leidsin oma pitsikarbist piisavalt pika (pea 5m) puuvillase (või linase) pitsi ja sai üks väiksem lina ka valmis. Kui suur läheb pidulikul õhtusöögil lauale, siis väiksem sobib kasvõi igapäevaselt :)

Pildil tundub pits palju hallim kui tegelikult oli. Aga sellised ilusad volditud nurgad tulid esimest korda mu masina alt :)

Enda koju seinale õmblesin aga südameid. Lükkisin need pärlitega vaheldumisi pärlniidile ja kunagisest jõulukaartide hoidja küljest kuused (pesulõksule kleebitud vildist kuused) läksid südamete kõrvale kaarte hoidma. Kahjuks sedaviisi ei saa kõiki kaarte seinale riputada - liiga raskeks läheb asi. 

Paar aastat tagasi valminud päkapikk sai kuuse külge. Suuremal lapsel oli hea tunne seda seal näha :)

Nüüd aga tuleb aasta kokku võtta ja uue aasta lubadusi varsti täitma hakata. Oma õmbluspäeviku/motivatsioonipäeviku/ajaplaneerija kallal teen hoolega juba tööd - otsin ideid, mida sinna lisada, kuidas lisada ja mõtlen kujundust välja. Tegelikult tahaks nii väga, et selline mõnus köide juba näpu otsas oleks - saaks täitma hakata! Oma õmblusnurgakese koristamine ja organiseerimine on planeeritud kohe jaanuari algusesse, et uuel aastal ülearune aega ja ruumi ei võtaks... Teiste plaanide täitmiseni tuleb peale nende ülesannete lõpetamist liikuda. 
 
Ilusat lõppevat aastat!



PS. Kes FB-s ringi liigub ja Õmblustoa grupis veel liige pole! Tulge vaadake - seal algab uue aasta alguses äge taaskasutusteemaline koosõmblemine. Auhinnad ja puha... ;)

Comments

Arnikai said…
Ilusad pildid ja ilusad tööd. Kaunist pühadeaega!
Kadri Kivistik said…
Aitäh, Arnikai! Ilusat vana aasta lõppu Sullegi! :)