Skip to main content

Üks kleit, miljon kandmisviisi :)


Järjekordne kleiditegu sai alguse Etsy-s nähtud kleitidest. Edasi "guugeldades" leidsin samalaadseid kleite lausa lademetes ja nii mõnigi oli ka õpetuse kirja pannud. Enda kleidikese õmblesin selle õpetuse järgi. Nõuanded head, õmblemise järjekord selgelt kirja pandud. Siiski on päris mitu asja, mida uue kleidi õmblemisel teisiti teeks.
 
Tubane pilt :) Üks võimalikest kandmisviisidest
 
Riie on pärit kauplusest Kangas&Nööp, ostetud jõuludeaegse soodukaga. Muidu poleks vist raatsinud ehku peale kleiti õmblema hakata - pole ju venivat riiet varem väga õmmelnud ja masin pole ka selle jaoks täpselt õige. Vargsi hiilivad pähe mõtted korraliku overloki soetamisest, kuid niisama seisma ei tahaks seda osta. Seega tuli katsetada :)
 

 Teine kandmisviis eest ja tagant :)

Mina oma kleiti kannan teisiti kui soovitati. Seepärast järgmise kleidi puhul teeksin vaheosa tunduvalt laiema, et see rinnaosa ja selja tagant rinnahoidja ilusti ära kataks. Samuti lisaks sinna kummipaela - kuidas, seda pean veel mõtlema. Paelad, mis rinnaosa katavad ja seejärel ümber kere siduda saab, lõikaksin kohe lühemad. Õpetuse järgi peaks need olema 2.5 m pikad (ja nii ma need ka algselt tegin), kuid enne pildistamist lõikasin pea meetri jagu maha. Vastasel juhul oleksin pidanud neid 3 korda ümber kere keerutama.
 

 Kolmas kandmisviis eest ja tagant :)
 
Seelikuosa on kleidil välja lõigatud ühes tükis ja tõeliselt lai. Minu jaoks jäi seda riiet liiga palju sinna. Uue kleidi puhul tuleks seelikuosa samuti kahes tükis välja lõigata ja küljeõmblused teha (mis omakorda nõuaks paremat veniva riide õmblemise oskust :D). 
 
Neljas kandmisviis :)

Neljas võimalus tagantvaates
 
Kuigi on päris mitu-mitu asja, mida teeks teisiti, on kleit siiski kantav. Suurema tuule puhul tasub küll ettevaatlik olla, muidu võib juhtuda nagu Marilyn Monroe'l ;) Trepist alla joostes võib sama juhtuda...


Ajakulust kah. Õpetuses öeldi, et see on maailma lihtsaim kleit vaid ühe õmblusega :) Mina tegin siiski täpselt 3 õmblust. Lihtne oli ikka. Materjal ei hargne ja seega kõik ääred on sellised, nagu kääride alt tulid. Aega läks ühe päeva jagu (päeva sisse mahtusid veel kaks jalutuskäiku, lõunasöögi valmistamine ja söömine, kohvipausid ning jutustamised-mängimised) ;)

Keeru-keeru :)
Sama kleidi erinevaid kandmisviise näeb näiteks sellest Youtube videost. Kübar laenatud kalli sõbra käest, kes ka pildistamisel abiks oli. Aitäh! 
 
Järgmisena on plaanis samalaadne seelik. Neljapäevaks peab juba valmis olema, seega lippan nüüd õmblusmasina manu. Lapse tuduaeg tuleb ju maksimaalselt ära kasutada! ;)

Päikest!

Comments

Elina K said…
Ilus inimene ja ilus kleit ja kevad näitab ka oma päikeselisemat palet !
Helen said…
Ilus. Ilus kleit, ilus inimene, ilus ilm, ilusad pildid.
Ennike said…
Mulle meeldib kolmas kandmiseviis kõige rohkem:)
Ja kadedusest ma rohkem ei iitsata:D Vähemasti mitte täna.
Kadri Kivistik said…
Mulle endale meeldis kusjuures esimene kõige rohkem :) No ja siis veel mõned, mida pole proovinudki :D Aitäh kõigile heade sõnade eest! :)
Krissu said…
Vahva kleit, nii paljude võimalustega..Sa oled suveks kindlustatud..juba kaks ilusat ja suvist kleiti! ;o)
Aitäh maili eest! Katsun ise ka millalgi vastata..;o)
Anonymous said…
Ahh kui ilus! Ja PUNANE! Super!