Skip to main content

Suur poekott

Sain just kätte Heily kirja, et temagi kott on kohale jõudnud. Nüüd saab ta kõik kraami ühe kotiga poest koju viia, sest sooviks oligi suur poekott. Minu ammune soov oli  katsetada ühte õpetust, mille netist leidsin, ja mis on asjalik ja väga selgete juhistega. Siit leiab!

Minule iseloomulikult ei saanud ma ju ainult õpetuse järgi tegutseda. Seega väiksemaid muudatusi (nagu näiteks valmis sangapaela kasutamise näol) tuli ette. Poekott pidi tulema talvine. Minu materjalistist ajusse ei mahtunud kuidagi mõte valgest poekotist. Seega otsustasin kergelt hämara lume värvides koti teha :) 

Tasku on olemas, muu veel vaja kokku õmmelda :)

Koti põhielemendiks sai tasku, mille tegin nö pööratud aplikatsiooni tehnikas (ehk siis panin 2 kangast teineteise peale, õmblesin sinna suhteliselt vaba käega lehed ja oksarootsu ning seejärel lõikasin pealmisest kangast lehtede südamiku välja). Pealmiseks kangaks kasutasin linast ja välja lõigatud ääred jäid mõnusalt karvased - nagu härmatis. Päikese käes on härmatisel kombeks särada ja seega lisasin lehtede äärtesse ja oksarao peale ohtralt seemnehelmeid.



Kott sai sisse 5 taskut ja peale 1 tasku. Koti sangad on sangapaelast ja jooksevad koti põhja alt läbi. Lihtsalt tugevduseks... Minu jaoks uus viis oli õmmelda kotile lukku, mida saab koos äärega kõrgemale tõsta, et kotti ikka rohkem head ja paremat mahuks. Muidugi kui kott ikka üle ääre täis on, siis seda enam õlale ei vinna - õlg vajub ju vastu maad! Siis tuleb leida endale hea kaaslane, kellega koti raskust jagada ;)

Üles tõstetud lukuosa
Sisetaskud

Lukk tavaolekus :)
Lukk on see, mida meetri kaupa müüakse, ja kahe kelguga. Siis pole vahet, kumbal õlal kanda. Selle nipi tuletasin meelde Avely Isetegija blogist, kes õmbleb samuti fantastilisi kotte!

Koti tagumine pool
Ma loodan, et kott teenib sind kaua ja sa kannad seda ka suvel! ;)

Eestvaade :)
Järgmine kord juba rootsi põimingu teemal. Oh kui antaks vaid üks tund ööpäeva juurde... või vähemalt antaks vähem kodutöid! :D 

PS. Vabandan kergelt ülevalgustatud piltide pärast. Talvine päike vist lõi pähe! :)

Comments

Heily said…
Mõnusalt suuuuuuur!!!!! Ja värv on just täpselt nii tavine nagu ette kujutasin. Kusjuures kõik, nii kangad kui üldine välimus, on täpselt minu maitsele!!!
Arella said…
Kaunid kotid, nii suur turukott kui ka tarvikute kotid. Tekib kohe tahtmine ise ka kott õmmelda.
Elina K said…
Ohkan, õhkan ja imetlen!
Sinu 24 tundi on kindlalt 25 või 26 tundi pikk!