Skip to main content

Purjetamise kleidike

Sünnipäevad tabavad alati ootamatult. Nii avastasin minagi, et kutse sünnipäevale on, kinki ei ole... Kes seda oleks osanud siis arvata, et see sünnipäev jälle samal kuupäeval tuleb! 

Õnneks oli mul asja kangapoodi ja vilksamisi heitsin pilgu ka trikotaaži riiulile. Sellega oli asi otsustatud - sealt nimelt paistis suviseks kleidiks sobilik valgete purjekate (või jahtidega) trikotaažkangas. Ideaalne! Sünnipäevalapse mõõdud oli mul juba olemas, sest mõnda aega tagasi õmblesin talle galabeya. 

Kleidi lõike leidsin ka suhteliselt kohe. Õnneks taipasin ühe suurusnumbri võrra väiksema teha, galabeya õmblemisest oli juba kogemus. 

Kleidi lõige on nn ümbrikulõige Burda 7643 variant A. Muus osas väga lihtne, aga kaeluse sisemine pool ei tahtnud kuidagi alguses paika jääda - triikida ju polüestertrikotaaži ei anna ja topelt liimiriiet ka sinna sisse ei tahtnud panna. Seega sai kleit pahupidi Mannile selga tõmmatud ja kaeluse sisemine pool peitpistetega kinni õmmeldud. Pärast seda lasin masinal ilusti kraeääred üle ja jäi väga kena lõpptulemus. 

Teine probleem oli alumise äärega. Kangas on väga veniv ning topeltpalistuse ja sirge õmblusega jäi lokkima. Harutasin ja katsetasin edasi. Järgmiseks kasutasin paberiga õhukese ribana liimikangast ja topeltnõelaga õmblemist. Jäi liiga paks ja veelgi koledam. Lõikasin allääre maha ja viimasena otsustasin proovida tavalise sirge õmblusega ühekordse tagasipöördega varianti. See jäi siis piisavalt kenasti. Nii saigi kleit umbes tunnike enne sünnipäevale minekut valmis. 

Nüüd oleks suve ka vaja, siis saaks kleidiomanik oma uues kuues ringi lipata.

Variant A. Peaks endalegi sellise õmblema :)

Piltidel poseerib seekord mu armas Mann. Aitäh! ;)

Palju palju purjekaid.

Õnneks meri ja purjekad-jahid-kõiksugu muud laevad sünnipäevalapsele väga meeldivad. Kleidi eestvaade.

Krae või kaeluseosa lähemalt. Dekoltee tuli täpselt paraja kõrgusega ja õlgadest istus väga hästi.

Seljal samuti kroogitud osa, taljest piisavalt ümber ja alt piisavalt kitsas, et tuulega üle pea ei lendaks.

Seestpoolt ka ilus!

Nüüd jälle tekke õmblema. Sünnipäevaralli on ametlikult alanud, juuli keskpaigas saab õnneks juba läbi.

Comments

Esta said…
Miuksest poest see kaunis riie pärit on? :)
Kadri Kivistik said…
Mustika Abakhanist :) Ma olin ka sõnatu kui seda kangast nägin. Müüja ütles, et sellist enamasti neile ei satu ja ega sedagi enam palju järgi polnud... Ostetud nii umbes nädal tagasi.
Arella said…
Ilus! Nii kangas kui ka lõige meeldivad väga, teostusest rääkimata :)
Ruthy said…
Esta juba jõudis ette. Väga lahe suvine kangas tõepoolest!
Õmblusmamsel said…
Nõnna kena kleit! Nõnna tore riie! Ma tahan kaaa!