Skip to main content

Kõrvalpõige Põhja-Itaaliasse

Tegin ühe kõrvalpõike Põhja-Itaaliasse väikesesse Bergamo linna. Koos äärelinnadega annab see küll peaaegu Tallinna mõõdu välja, kuid tundub palju kompaktsem. Ega Alpide kõrval ruumi raisata pole!

Terve päeva sai vanalinna osas ringi jalutatud, pilvedeta päikest nauditud, Itaalia köögi võlusid maitsta ja lumiseid mägesid igatsedes vahitud. Mind lihtsalt tõmbab mägede poole... 


Muidugi olin eelnevalt internetis otsingutööd ka teinud. Leidsin nelja poe aadressid, mis trajektoorile jäid. Tessuti on itaalia keeles kangas ja igaks juhuks kõndisin mööda teisi tänavaidki lahtiste silmadega. Esimese aadressi järgi ei leidnud midagi. Tundus üldse elumaja olevat... Teine aadress viis mind kiriku sisustusdetailide ja stoolade poodi. Nimekirjast kolmas osutus hoopis kunstitarvete poeks, kuhu ma samuti sisse ei astunud. Lootusetu tundega otsustasin ühe kilomeetri veel maha kõndida, et viimase kohaga õnne proovida. Murphy töötas jällegi - aadressil Via Maglio del Lotto, 42, Bergamo asuski kangapood! Oli teine täiesti arvestavate mõõtmetega, müüdi nii rõiva- kui sisustuskangaid. Hinnadki olid täiesti mõeldavad (välja arvatud siid, mille meetrihind oli 50-100€). 

Lohutuseks oligi viimasel aadressil kangapood!

Tessutissimo võiks ehk tõlkida kangaparadiisiks :) Igal juhul väljusin ma sealt umbes 40 minutit hiljem kotitäie ostudega. Müüjad ei rääkinud küll mitte ühtegi sõna inglise keelt (isegi mitte lihtsaid tere, aitäh, head aega...), numbreid iga kangatüki kohta näidati taskuarvutil. Käed-jalad-noogutused ja naeratused tulevad alati abiks.

Koduteel sain veelkord igatsusega lumiseid mäetippe vaadata ja täna lõin mustale lilledega kangale käärid sisse. Ostetud kangaid vaadates meenub kohe imeline puhkus, päike ja mäed...

Alpid lennukiaknast. Korduvalt nähtud, kuid ikka veel võin suu ammuli neid vahtida.

Vasakul polüester trikotaaž (õnneks meenutab pigem viskoosi või villast) ja paremal puuvilla-polüestri segu (meenutab pigem linast).

Comments

Õmblusmamsel said…
Ah issand! Mäed.... ja kangad. Ja kui need kokku panna, tuleb unistuste puhkus.