Skip to main content

Plaanid, plaanid, plaanid...

Kevad tuleb õmblusrohke. Me-Made-May on ju tulemas ja ega ma siis vähemaga saa osa võtta kui eelmine aasta! Selle jaoks on aga vaja tohutult õmmelda, sest osa eelmise aasta rõivaid on lihtsalt läbi kantud ja ära pestud :) Lisaks on hunnik teisi töid, mis plaanitud, kuid siin postituses keskendun enda rõivastele.

Niisiis võtsin ette oma trikotaažihunniku, sorteerisin kevadeks/suveks sobilikke välja ja paaritasin neid (ümbriku)lõigetega. Tegin pilte ka - selleks, et plaanid paremini meelde jääks. Aprillikuu Õmblen endale projekti õmblemised on kõigele järgnevale lisaks.

Planeerimistööd poole peal :)

Esimesena klappis kangas ja lõige kokku ühe varasemalt õmmeldud kleidi jaoks. Õmblesin selle 2 aastat tagasi juba ja kandsin nii 2013 kui 2014 suvel mõnuga. Ongi nüüd viimane aeg teine selle liblikalise kõrvale õmmelda! Kangas on pärit Abakhani kaalukangaste hulgast, tõenäoliselt täielikult polüester ja soetatud juba ammu-ammu.

Varian A läheb jälle käiku

Teine kindel plaan kevadeks on õmmelda esimene maksikleit endale. Ma väga ei kujuta ette, kas seda kandma ka hakkan (maani versioonis), aga hiljem on ju võimalik lühemaks ikka teha :) Lõige pärit Burda 2/2009 ajakirjast. Kangas on jällegi Abakhanist, soetatud selle aasta veebruarikuus ja peaks olema viskoosi-polüestri segu (või siis puhas viskoos, täpselt ei mäleta enam). Igal juhul oli tookord neil mingi pildikese ettenäitamisel allahindlus ja ostsin seda imeilusat suvist hästi langevat ja õhulist kangast kohe 3m.

Selles kleidis lendleks nagu liblikas! ;)

Kolmandaks klappisin kokku musta-valgekirju polüestrist pitskanga ja Burda 3/2013 kardigani lõike. Kangas on seisnud ilmatu aja mu kapis, tõenäoliselt pärit jällegi Abakhanist. Või siis Kangas ja Nööbist. Ma isegi ei mäleta, mis plaan mul selle pitsilisega algselt oli, aga selle kardigani jaoks passib kangas ideaalselt. Keegi võiks ainult nööpaugud ise lõpptulemusele ette õmmelda, sest mu praegu õmblusmasin tõrgub ka nende osas...

Kardigani lõike pärast sai see Burda soetatudki.

Abakhani kaalukangaste hulgast soodusmüügi ajal ostetud punakas-lillakas triibuline trikotaaž (värv pole pildil täitsa õige) saab paari pandud Burda ümbrikulõikega. Kangas ise on toruna ja seetõttu saan kõik küljeõmblused ära jätta. Tõenäoliselt tuleb selline eriliselt mugav pluusike, sest lõikel ohtralt krookeid ja trikotaaž väga veniv :P

Tõenäoliselt õmblen B variandi poolpikkade varrukatega. Või siis A variant kui kangast B välja ei tule.

See NewLook lõige on samuti ammustest aegadest mu lõikekarbis konutanud. Puuvillane trikotaaž riiulis samuti. Paras aeg mõlemad tööle rakendada ja üks suvine pluusike (või kaks) kappi lisada.

Tõenäoliselt C variant läheb esimesena käiku.

Poolpikkade käistega pluusi olen järgmisest ümbrikust korra juba läbi õmmelnud. Tol korral valmis taaskasutuse tulemusel üks mu lemmikkudumeid. Nüüd plaanisin esiosa mustrilisest kangast ja seljaosa koos varrukatega mustast trikotaažist õmmelda. Eile plaanisin, täna valmis :) Jäi täpselt selline, nagu lootsin ning eks varsti näitan ette.


Poolpikkade varrukatega pluus valmis siit

Eelmisel suvel kasutatud sinisekirjust puuvillasest trikotaažist on sel korral plaanis kolmveerandvarrukatega hõlmikpluus õmmelda. Kangast olen kõvasti jupitanud ja eks see üks paras kombineerimine tule. Kui aga pluusi lõige ilusti istub, tuleb järgmiseks kleit ka teha. Viimase jaoks muidugi hetkel kangast pole ;)

Variant A ehk tuleb sellest kangast veel välja

Viimasena on plaan ühevärvilisest lillast kangast ohtrate kroogetega pluusike õmmelda. Kangas pärit Kangas ja Nööbi kaalukangaste hulgast, katsudes tundub puuvillasena. Silt väitis ka vist nii. Igal juhul on seda palju ja seda parem on. Jätkub veel ühe särgi jaoks :)

Tõenäoliselt õmblen A variandi

Kaheksast plaanist üks on valmis. Ülejäänud on ilusti hunnikusse seatud ja ootavad järgmist vaba hetke. Eks siis näha ole, kas MMM-i ajal nendest plaanidest midagi ka juba selga saab tõmmata või peaksin lukustatud ukse taga oma vanade kodjakatega ringi kooserdama :D

Hea uudis on see, et mu uue õmblusmasina fondist pea pool on koos ning suvel tuleb mul sünnipäev. Ehk siis ei pea enam enne iga eset masinat muudkui paitama ja paluma tal ilusti käituda. Praegu trikotaaži õmmeldes on muidugi kõige suurem isu kattemasina järgi ja ainult väga mõistlik olles ei rutta ma seda poodi ära ostma. Loodan, et ehk aasta lõpuks on kattemasina raha ka koos ;) 

Missugused plaanid teil on kevadeks? 
Kes minuga sel aastal Me-Made-May-s kaasa lööb?

Comments

Ruthy said…
Oi, küll Sa oled tubli :)

Peaks ka sel aastal osa võtma, aga enne pean kriitilise pilguga kogu garderoobi üle vaatama, sest erilist aega midagi juurde õmmelda ei ole. Välja arvatud üks triibuline hädavajalik trikotaažpluus, mis ühtib Sinugi teemaga :P
Anonymous said…
Ma ise ka siin mõtlen ja arutan, et kas osaleda või ei. See kanga ja lõike koos pildistamine on hea mõte, siis jääb omale meelde, mis plaan oli. :D
Igaljuhul suured kiitused usinuse eest! :) Ning näita ikka tulemust ka! :)
Õmblusmamsel said…
Eks ikka löön kampa aga sinu hunnikut vaadates tuleb kassiahastus peale. No ei ole ühtegi tuttavat õmblejat kes mulle miskit teeks.