Skip to main content

Tõusud ja mõõnad retuuside ja tuunika näitel

Inimese mõistus töötab ikka omapäraselt. Kui mul on hunnik töid ja tähtaegu kukil, lapsed haiged, ise haige või kodu vaja korda seada, on mul peas miljon +1 ideed kõigega, mida võiks kohe õmmelda. Mõtteid muudkui kuhjub ja tekib frustratsioon, et mitte midagi valmis ei jõua... Kui lõpuks kohustuslikud tööd kaelast ära saab ja vabalt endale õmmelda tohiks, ei tule mitte ühtegi ideed. Kõik mõtted on justkui tuhaks põlenud ja ükski kangas kapis ei hüüa, et vali mind ja õmble midagi ägedat.

Sellisel hetkel tuleb plaanimajandus välja otsida ja lihtsalt käärid kangasse lüüa. Sellisel hetkel tuleb endale öelda - hakka aga pihta. Kasvõi triigi niisama kangast ilusaks. Või õmble midagi, mis on vajalik. Sellisel hetkel lõin ma käärid tumesinisesse trikotaaži ja õmblesin endale retuusid :) Lõige pärit Ottobre 5/2016 numbrist ja need on jalas imemõnusad! Tumesinine kangas FB Disainkangaste tellimise grupist. Nüüd tuleks ühed mustad ka õmmelda, sobiks teiste rõivastega ka kanda.

Nii kirjutasin ma mõnda aega tagasi, arvates enesekindlalt, et järgmisena õmblen endale tuunika ka ning pildistan kohe rõivad blogi jaoks. Tegelikkuses õmblesin igasugu muid riideid, lugesin ja tegelesin uuesti miljoni muu kohustusliku tööga. Lõpuks asusin tuunika kallale. Kangas on tellitud Nööbijuttude kangapoest ja sinine ühevärviline FB Disainkangaste tellimise grupist. Imemõnusad mõlemad!

Tuunika lõike võtsin Ottobre 5/2014 numbrist, pildil tundus nii mõnus olevat. Tegelikkuses nõuab aga see lõige pehmet väga hästi langevat õhukest kangast. Minu tuunika hoiab kehast eemale ja kangas on natuke liiga kange sellisele lõikele. Kahju! 

Tulebki välja, et mõni rõivaese õnnestub ülihästi, enamustega jään piisavalt rahule ja aeg-ajalt on mõni rõivas selline, mida tuleb kohe ümber tegema hakata. Tuunika kuulub sinna viimasesse gruppi. Mis ikka - järgmised tulevad jälle hästi välja! :)

Väga hästi istuvad retuusid ja ebaõnnestunud tuunika.

Comments

Õmblusmamsel said…
Retuusid on ikka ja alati mõnusad aga pildi järgi ei tundu ka tuunikal miskit häda olevat. Aga see on tõsi. Kui oleks nagu aega mölutad niisama ja ei saa miskit tehtud. Kui on kiire siis muudkui unistad, mida kõike teeks kui on jälle aega.