Skip to main content

Juulikuu õmblusmaania: kolmas osa, kaks kleiti

Ma kunagi õmblesin endale lillelise ülaosa ja tumesinise seelikuosaga kleidi - see osutus siiani tuvastamata põhjustel mu lemmikkleidiks ja nüüdseks on juba päris ära kantud. Tuli hakata mõtlema kleidist koopia tegemisele. Õnneks kappe koristades juhtus kätte üks maani must õhtukleit, mille dekoltee mulle ei meeldinud ja mis seljalt oli pea tagumikuni avatud. Kunagi sai selle kleidiga uus aasta vastu võetud, aga see oli ikka mitmeid aastaid ja kaks last tagasi :) Igal juhul oli kleit piisavalt pikk, et seda taaskasutada - lõikasin ülemise osa maha ja õmblesin omale meeldivast kangast uue. Seejärel viisin uue kleidi Mehhiko restorani sööma :) 

Kott piilub ka käe tagant. Mõnus õhtusöök oli :P

Lilleline ülaosa on siis jällegi viskoos-polüester-elastaan vms koostisega  trikookangast, must osa polüester. Ehk saab see nüüd uueks lemmikuks ja vana saab veidi puhkust.

Kleit kogu ilus. Jällegi tõden, et vöö on tingimata vajalik.

Teine kleit on samuti ühe pikaaegse lemmiku järgi õmmeldud. Ma poleks kunagi uskunudki, et üks esimesi õmblustöid mul siiani selga rändab. Aga igal suvel tõmban oma vana liblikatega kleidi muudkui kapist välja ja viskan selga. Eks see lihtsus ole põhiline. Lõige McCall's 6264 variant A, lihtsalt seekord ei pannud rinna alla kummikanalit. Kannan natuke kleiti ja kui tekib õige tunne, siis panen :)

Manni seljas koos pruuni nahkrihmaga.

Kleidikangas on tellitud jällegi Minervacrafts.com lehelt ja seekord puhas polüester. Lihtne reisidele kaasa visata, kotti suruda või ringi liikuda - ei kortsu, võib kuuma veega pesta ja kirju kangas ei lase plekkidel välja paista. Mõnikord kulub selline ka kappi ära. 

Peale hommikust rannaskäiku on nii mõnus pärast tekk murule visata ja ise sinna pikali heita.

Mida ma järgmisena pildistama asun? Kleiti, seelikut, maikasid, jakki või hoopis beebitekki? :) Korra juba mõtlesin, et ei jäägi enam midagi pildistamiseks, aga siis tegin kapiukse lahti. Asju küll veel näidata. Homseni!

Comments