Skip to main content

Trikotaažist pükste õmblemine ja uudiseid!

Eelmise aasta lõpus kutsus Ruth mind enda poole stuudiosse, et õpitubade ja koolituste osas rääkida. Mul oli nii hea meel, et ta mind välja oli valinud ja käisime, arutasime ... siis tulid haigused ja jõulud, lisaks aastavahetus. Kõik.

Selle aasta alguses alustasime uuesti läbirääkimistega - tegelikult mõlemal juba enam-vähem selge plaan, et mida ja kuidas võiks. Ma olen viimastel aastatel olnud ju peamiselt trikotaaži lainel ja tänu nendele kogemustele hakkangi sellel aastal õpitubasid korraldama. Praegu on ju müügil imeilusaid, lõbusaid, pilkupüüdvaid ja kvaliteetseid trikotaažkangaid, mis aga õmblemisel teatud nippe nõuavad. Lisaks see algajatele päris hirmutav nelja niidiga ja lõiketeradega masin, mida overlokiks kutsutakse. Panime kokku kava, mille kohaselt saaks algajad õmblushuvilised tulla Ruthi stuudiosse ja õppida selgeks ühtede lihtsate trikotaažpükste (kas siis tudupüksid, retuusid või õhemat sorti dressipüksid) õmblemine. 
 
Mu lemmikud lõikeraskused on end täielikult tõestanud!

Me koolituse näidismaterjalideks ja õppematerjali parema koostamise huvides kukkusin ise kohe tudupükse õmblema. Praktilise meelega olles võtsin oma väikse poisi suuruse - 98. Kangaks leidsin kapisügavustest kollased karikad hallil taustal ja esimese hooga lõikasin väiksema noormehe püksid välja. Õhtul neid pojale näidates oli tal ainult üks soov - ööseks just need tudupüksid jalga, kutsudega poest ostetud ei kõlvanud enam kuhugi. Ikkagi emme õmmeldud!

See neljaniidiline masin, mida paljud algajad pelgavad.
Võidusõidu karika püksid! :D

Suurem muidugi nägi neid ja ütles, et ta tahab ka karikatega pükse. Kuidas siis ikka ei ütled :) Paigutasin neid lõikeid kangale küll üht-, küll teistpidi aga pidin tõdema, et mõlemat püksipoolt sellest kangast välja ei tule. Niisiis saigi pepu ja esimese poole sääred hoopis hallist ühevärvilisest trikotaažist. Suurem noormees vaatas lõpptulemuse üle ja kiitis naeratusega heaks. Otseloomulikult lähevad need täna ööseks ka jalga. Koolituse jaoks võin vabalt uued õmmelda. Lihtsalt poistele näidata ei tohi enne 13. veebruari :D
 
"Taskute järgi saan aru, kuidapidi need jalga käivad" oli noormees rahul.

Preili Fritüür ajab Pikset mööda püksitagumikku taga. Praeguse lemmikmultika tegelastega saab ikka päris palju naljakaid mänge mängitud :D

Kes veel ei oska ja tahab õppida, siis ma õpetan hea meelega! Tuleb lihtsalt end registreerida ja kohale tulla. Märtsiks on juba uued põnevad plaanid ja eks veebruaris kuulutan needki välja.

Comments