Skip to main content

Lasteriiete õmblemise kursused

Märts ja aprill tõid palju uusi tuuli - laialdane õppimishuvi õmblemise vastu annab võimaluse oma kogemusi ja oskusi teistele jagada ja nii ma Ruthi juures õpetasin pusa ja dressipükste õmblemist. Kangaid on ju nõnda palju, üks ilusam kui teine ja suur tahtmine just ise nendest midagi õmmelda toob inimesi kokku. 

Pükste kursusel sai nii õhukesest trikotaažist kui dressikangast pükse õmmeldud, pusad tulid dressikangast ja ilusate kanditud kaelustega. Näidisteks aga õmblesin enda laste suuruses püksid ja pusad. 

Esiteks olid tudupüksid, mida juba näidanud olen. Teiseks tulid pusad - mõlemad vanemale lapsele, et kevadel, suvel ja ka sügisel oleks hea peale visata õues müttamiseks. Nüüd võiks ainult sinakas-hallile pusale mõne pildi peale kleepida või õmmelda. 

Ette sai kolmnurk - siis laps teab, kuidapidi asi ikka selga käib.


Sinakas-halli pusa puhul kasutasin kaeluses trikotaažkanti. Kui õige õmblusmasina pistega õmmelda, siis see venib kaelusega kaasa ja saab ka väiksemate suuruste puhul ilusti kasutada. Halli kolmnurkadega mustriga pusa puhul kasutasin aga vitselpaelale sarnast paela kaeluses ja kuna see kaasa ei veni, siis väiksemate laste rõivaste puhul ma seda varianti ei kasutaks. 

Varrukate jaoks kolnurki ei jätkunud. Seega need on veidi õhemast aasalisest dressikangast.

Selle kaeluse üle olen eriliselt uhke!

Kangad on enamasti puuvillased, seest uhutud. Soonikud samuti puuvillased. Head soojad on mõlemad, kolmnurkadega pusa jaoks tuleb lapsel veel õnneks pikkust juurde visata. 

Kui suurem laps sai pusad, siis väiksemale oli kangesti pükse vaja. Teise lapsena käib ikka ju suuremale väikseks jäänud riietes, kuid millegipärast meetri kanti lapse puhul kuluvad need püksipõlved auklikuks. Oli peale tulemas küll hunnikutes lühikesi pükse, kuid kevadel hakkab nendega veel külm. Nii ma siis massitööd tegingi - 4 paari pükse korraga. Pildistamise hetkeks oli aga üks paar juba jalas ja toiduplekkiega :D

Neljandal paaril said põlvedele dinosauruse kangast pehmendused õmmeldud ja eks seepärast neid kohe jalga nõutigi.

Lõiked kõik Ottobredest, täpseid numbreid enam nimetada ei oska. Õnneks on Ottobrel väga hea koduleht, kus ajakirjade sisu väga hästi näha on ja igaüks saab soovi korral nendes surfata, et siis kas neilt tellida või raamatukogust õige eksemplar laenutada. Tõeliselt mõnus ja mugavalt kasutatav ajakiri see Ottobre ikka on - neile kiidulaulu laulmast ma ei väsi :) Erinevalt Burdadest on Ottobresid ka õpetamisel lubatud kasutada! Burdade puhul peaks iga õpilane omale enda isikliku eksemplari ostma ja siis alles võib lõikeid maha võtta ja õppida; Ottobre puhul piisab, et õpetajal on ajakiri. 

Nüüd pean järgmiste koolituste osas aru ja maikuus olen ise õppimas! Nii-nii põnev! Ruthil on aga uus koduleht ja mitmeid põnevaid koolitusi plaanis. Mine vaata järgi!

Comments

Anonymous said…
Mida ja kus siis ise õpid?
Kadri Kivistik said…
Ma sellest kirjutan täpsemalt kursuse käigus või lõppedes :)