Skip to main content

Jalie Rachel kleit

Mõnda aega tagasi tuli Jalie lõigete tegijatel välja üks väga lahe kleidi ja pluusi lõige nimega Rachel. Nägin selle järgi õmmeldud kleite ja pluuse nii Instagramis kui ka Facebook'is Jalie lõigete grupis ning omandasin lõike soodushinnaga. Üks hetk printisin selle kodus välja ja kleepisin lehed kokku. Polnud üldse nii hullu, kuigi lehti oli vist 50 ringis. Tänu Itch To Stitch'i lõigete testimisele olen nende A4 formaadis paberitel lõigete kokkukleepimise ja välja lõikamisega nii osavaks muutunud. 

Mõni päev enne jõulupidusid tabas mind jälle üllatus, et ükski kapis olev sel aastal või varem õmmeldud seelik või pluus ei kõnetanud ja nii ma siis sikutasin kangaste hulgast välja selle viskoosist ja polüestrist trikotaažkanga. Mõnusa mustriga kangas sai ostetud Cara Moda müügipäevalt ja seda tõenäoliselt nii 5-8€ eest. 



Sättisin muudkui kangast nii- ja naapidi, ma ei tahtnud, et kõige heledam lõik täpselt kõhu peale jääks. Samas ei tahtnud kangast ka liigselt raisata. Mõtlesin, et nüüd on heledaim koht rinnal ja lõikasin kleidi välja. Kleidi kokku õmblemine läks üllatavalt kiirelt. Tundub küll, et voldid siin ja paelad seal ning tegemine võtab omajagu aega, aga vot ei võtnud! Hops ja koos!

Peeglist vaadates tundub kleit ilus, komplimente sadas hulgim (oma abikaasalt loomulikult ;) ) ja natuke nagu traditsiooniliselt sai kuuse kõrval pilti ka tehtud. Pärast piltidelt avastasin, et esiteks on kleidi värv täitsa vale (see peaks olema täitsa kanarbik ja pohlad, mitte magusad maasikad) ja tuunisin arvutis neid fotosid vähe õigemaks. Teiseks aga nägin lõpuks ise ka, et kõik mu hoolikas heledamate kangaosade paigutamine on ilusti kõhul lõppenud. Seepärast tundub fotodel kõht eriti pontsu (ei olnud veel jõulutoite sinna mahutanud). 



Igal juhul mulle kleit väga meeldib, seda on nii mugav kanda. See sobib hästi nii kodusele jõulupeole selga panna kui ka pidulikumal üritusel kanda, teatrisse ja kohtinguõhtule, talvel, kevadel, sügisel ja ka jahedamal suvepäeval. Iga kord, kui ma selle kleidi peale mõtlen, sügelen kohe ka pluusi välja lõikama, aga hulk töid on vaja enne valmis õmmelda.

Eelmise postituse järgselt avastasin, et see aasta on eriti produktiivne blogiaasta olnud. 2014 ja enne seda sai palju rohkem kirjutatud, mõned viimased aastad olen blogi eriti nadilt täitnud. Loodame siis, et järgmine aasta olen jällegi rohkem pildis ja talletan oma õmblus- ja käsitööalased mälestused ilusti siia nii endale lugemiseks kui ka ehk teistele inspiratsiooniks.

Niimoodi pidulikult soovin nüüd teile ilusat aasta lõppu! Kohtumiseni uuel aastal - siis saab jälle vana üle vaadata ja uue plaanid paika panna.

Comments