Skip to main content

Õmmeldud jõulukingid lähedastele

Mul oli kindel plaan sel aastal igale lähedasele inimesele midagi isetehtut kingikotti pakkida. Plaanis olid rätikud, kangast poekotid ja padjapüürid, lisaks üks Itch to Stitchi peleriin. Plaani täitsin nii 85% ulatuses - välja jäid vaid padjapüürid.

Sügisel õmmeldud kilekottidele sarnased kangast kotid tundusid kõige sobilikumad kingikotti. Taskusse volditavad kotid on väga mugavad kasutada - pistad käekotti või autosse ja vajalikul hetkel võtad välja, voldid lahti ja kasutad. Aga pole suurt hunnikut kangast ees, sest kott on tasku sees ilusti kokku pakitud. Kui korraga suurem hunnik kotte õmmelda, siis ei võta need hiiglama kaua aega kah. Või noh, nii ma lootsin. 


Igal juhul sain 9 poekotti valmis ja poetasin neid igaühele kingipakki. Ma väga loodan, et need lähevad kasutusse ja järgmisel aastal jääb ehk rohkem kui 9 kilekotti ostmata. 





Detsembri keskpaigas tuli mul järsku pähe, et õmblesin jaanuaris juba ühe portsu köögirätikuid, mida plaanisin kingipakki lisada ja seetõttu kuskil varem ette ei näidanud. Kraamisin need peidupaigast välja ja olin õnnelik. Kohe tuli pähe ka mõte, et 2020. aastal võiks ju iga kuu ühe kingituse valmis õmmelda ja nii oleks detsembris jõulude eel ainult pakkimisrõõm. Kas see plaan päriselus ka teoks saab... Igal juhul need varem kokku õmmeldud rätikud on sellest ilusast siniseruudulisest kangast ja no nii väga oleks tahtnud need enda köögisahtlisse pista :) 




Millalgi oktoobris või novembris leidsin ma aga Uuskasutuskeskusest umbes 5 m kanti seda vist linast kangast, mis just rätikuteks mõeldud on. Oh, milline õnn! Pesin puhtaks, lõikasin kaheksaks rätikuks ja õmblesin igale rätikule otstesse pitsid. Milline mõnus ja praktiline kingitus!



Lõpetuseks tuli õnneks meelde, et üks kink leidis oma uue omaniku juba enne jõule. Nimelt Õmblusmamsel kurtis, et tema õmblemise töövahendid sõidavad me kokkusaamisele ikka kilekotis või lahtiselt suures kotis või kuidagi kolmandat moodi ja õige kott pätsati kodus kohe käest ära. Kus sa lapsega ikka kakled, pealegi veel sellisega, kes ema tehtud tööst lugu peab ja seda endale soovib! Mul aga oli just üks kahe luku ja viie sahtliga kott valmis saanud. See lausa hüüdis Krista nime! Nii see armas mööblikangast kott leidis oma tee temani ja ehk aitab neid kääre, niite, nõelu, joonlaudasid, kriite, markereid ja kõike muud reisides kontrolli all hoida ;) 




Nüüd sai vist kõik kingipakkidesse läinud kraam ette näidatud. Väga palju endale õmmeldud asju on aga täitsa ette näitamata ja nii mõndagi ei tohi veel mitmeid kuid näidata. Detsember oli ja on mu õmblemises täielik rekordkuu! Pidasin tabelit valmis saanud asjade ja kulutatud kangahulga kohta: siiani on valmis saanud 37 eset ja kulutatud on umbes-täpselt 30 meetrit kangast. Kas see viimane kuidagi ka kappides või kastides välja paistab? Kus sa sellega!

Ehk jõuan enne aasta lõppu veel korra blogisse. Kui ei, siis kõikidele muhedat vana aasta lõppu!

Comments

Õmblusmamsel said…
Õmbluskoti eest tuhat tänu!!! Tegelikult on kotike nõnda kenakene, et ka see taheti minult ära pätsata. Tuli teist oma suure rinnaga himustajate eest kaitsta.