Skip to main content

Itch to Stitch Celeste kleit

2020 aasta suvi on pakkunud mõnusalt palavaid päevasid ja mul sai hiljuti nende jaoks valmis ideaalne kleit - Itch to Stitch-ilt Celeste kleit. See on täna täitsa tuttuus lõige.



Celeste kleit on avar, printsesslõikeline suvekleit, millel on küljel peitlukk, kuid saab ka ilma selleta hakkama. Vähemalt mina saan kleidi ilusti selga ja seljast ära lukuta. Kui plaanid ilma lukuta kleiti ja pärast vaevled selle selga saamisega, siis tea, et lukku on võimalik ka hiljem sinna õmmelda - selleks on vaid vaja vasakul küljel õmblusvarud tugevdada, algne õmblus osaliselt lahti harutada ja peitlukk asemele õmmelda. Celeste kleidil on lühikesed varrukad (õlanukid ei põle päikeses ära), taskud ja v-kaelus. Kleidi esiosas on rinna all krooked ja kleit tuleb erinevate rinnakorvi suurustega (A, B, C, D ja DD).



Celeste kleit on mõeldud õmblemiseks eelkõige linasest kangast. Linane on suvel ideaalne kangas, sest see laseb õhku läbi, hingab ja kuivab kiiresti ära. Jahe ka naha vastas. Celeste kleiti ei tasu õmmelda viskoosist, sest erinevalt linasest (või puuvillasest-linase segust) see kangas kipub kandmisega suuremaks venima. Kui aga kindlasti viskoosi tahad kasutada, siis vali numbri võrra väiksem suurus.




Minu kleit on õmmeldud linase ja puuvillase segust kangast, mille päritolu ma päris kindlalt ei mäleta. Tõenäoliselt tuli see minuga kaasa Kadaka tee linaseid kangaid müüvast poest, kus ma nii mõnigi kord taolisi vaatamas käisin aastaid tagasi. Kanga lilleline muster peidab päris hästi ka kortsusid, mis linase kanga puhul paratamatult tekivad.



Kleidi õmblemine on tegelikult üsna lihtne. Linane iseenesest on juba mõnus kangas välja lõikamiseks ja õmblemiseks, Itch to Stitch lõigetele kohaselt istuvad kõik detailid hästi kokku ja juhendid on põhjalikud. Mine vaata teiste testijate kleite Itch to Stitch blogist ja õmble endalegi mõnus suvekleit!

Comments