Skip to main content

Head asjad...

... juhtuvad teinekord just siis, kui sa ei istu pidevalt arvutis ja ei oota :) Vähemalt minul juhtus just nii. Ja selle hea ootamatuse tõttu käisin täna spetsiaalselt pildistamas. Hoolimata sellest, et kõik, mida pildistada tahtsin, veel valmiski polnud :)

Mina :)

Eilne lumi juhtus ka nii alla tulema, et üldse ei oodanud. Ega lootnudki - tundus, et hall ja pime sügis on lõputu kurbuseväli. Eile ja täna aga on hoopis teist masti tujud ja teod. Kelk sai keldrist välja, lambanahk alla ja mõnusad paksud käpikud kätte (minule ikka need, mis Martaberta kudus - aitäh!!! ja pojale need, mis Anelly õmbles - aitäh! :)). Mõnu oli kohe laialt! Ma elan lihtsalt nii super-luks-mõnusas kohas... Kelgumäele on meil jalutades 10 minuti tee, pisikesed Nõmme tänavad ja metsavahe... Kelgumäe kõrval on pisike järv, mis täna hommikul oma auruga lummas. Metsa vahelt mäe juurde jõudes võttis vaatepilt hingetuks. 

Auraga auru järvesilmalt
Haarasin toast enda lõngakoti (viskasin enne kiirelt lõngad välja, et neid mitte tassida), poolikute tööde koti ja poolelioleva heegelpitsi. See on see kaelavalufileeheegelduspits-mis-kunagi-valmis-ei-saa... :D Kotid on varem juba pildistatud, kuid mitte koos ja mitte õues. Ja üldse - topelt ei kärise! ;)

Õnneks nüüd on selle töö jaoks kott
Krõbedas päikesepaistes
Et aga asi ainult varem pildistatud töödega ja pooliku pitsiga ei piirduks, haarasin toast veel kolm käterätikut ka kaasa. Köögi ilurätte võib ju ometi väljas pildistada. Eriti sellise ilmaga :)




Kõigil peal Rootsi põiming. Kahe puhul muster ise välja mõeldud, keskmise rätiku puhul sain inspiratsiooni siit (ääred selle mustri põhjal, keskmine osa enda mõttelennu tulemus). Äärepitside puhul kasutasin ka natuke raamatute abi, kuid kuna need juba ammu oma fotosessiooni oodanud, siis meelest läinud juba.

Mesilaste magusad kärjed

Queen Stitch ja enda looming keskel

Punase rätiku peal omalooming

Rootsi põiming on ikka hingelähedane küll. Selline rahustav tegevus, muudkui lase näppudel tööd teha ja mõtetel unistusteradadel lennata. Õpetused on valmis, kuid ootavad vapralt novembri algust. Miks küll? Sest siis on mul hea neid "katsejäneste" peal testida :) Kordan uuesti - 3. novembril toimub kõigi eelduste kohaselt Pärnus Rootsi põimingu õpituba. IT-s on teema juba ammu üleval...

Pisike pits ka ilma põiminguta... Kaeraküpsised šokolaaditükkidega. Tee kõrvale imehead...

Rootsi põimingu puhul kasutasin puuvillaseid lõngasid (üleminekuga on G-B Batik, teised Capri, Almina, Love Soft, Camilla, Love Bomuld ja veel mingid, mille nime hetkel ei mäleta). Lõngavööd on ammu kõik kadunud, õige jämedusega lõngad on sorteeritud eraldi kasti ning neid on tõesti palju :) Pitsid heegeldatud erinevatest heegelniitidest (see beežikas-kuldne oli vastikult keerdus ja enam ei osta mitte mingil juhul...).


Minge õue ja nautige! :)

Comments

Kairi said…
On tõesti hingematvad vaated! (ja oktoobris, eks ole)

Ja valmissaanud asjade õues pildistamine on lausa omaette nauding :P
Lossipreili said…
See punane rätik! Ja tema põiming!!! Imeilus!!!!!
Ennike said…
Kadestan sind sinu rätikute pärast... Ükskord, kui mul aega on, siis ma teen endale ka sellised:)
Anonymous said…
Lummavad pildid! Ja see punane rätik koos imelise varase talvega, tekitab nii mõnusa jõulutunde.. :)
Susa
Kadri Kivistik said…
Aitäh soojade sõnade eest! :) Nüüd on jälle see tobe sügis, ma juba ootan uuesti lund!