Skip to main content

Sinine linasesegune pluus

Oma taaskasutuse kastist leidsin mõnusalt langeva sinise maika. Maika asemel võiks öelda ka käisteta top(p), aga tegelikult oli see ikka täitsa maika tegu ja nägu. Lisaks on top nii väljamaine sõna...
Maika juurde tagasi tulles - oli teine parasjagu kortsus, parasjagu paras ja üldse mitte minu stiil. Oma algsel kujul ta minu garderoobi ei sobitunud kuidagi. Mul oli hoopis mõttes seda teksadega kanda ja selle jaoks vajas maika käiseid. 

Enne. Ikka Humanast.

Mõnusat kangast oli maikas vähe. Seega lõikasin selle täpselt õmbluse pealt lahti ja paigutasin tükkidele armsaks saanud raglaanlõikega pluusi kehaosa lõiked. Jagus nii täpselt, et alumine äär jäi minu pluusil alumiseks ääreks.

Kangast (50% lina, 50% akrüüli) jäi üsna vähe järgi

Otsisin kapist välja musta sünteetilise trikookanga varrukate jaoks ja otsustasin seekord poolpikkade käiste kasuks. Seda pluusi lõiget (pärit 2/2013 Burdast) olen õmmelnud juba neljal korral, millest ainult üks osutus vastumeelseks (kangas oli selleks projektiks vale). Töö nagu lendas käes - õiged kohad krookida, varrukad külge, küljed ja varruka pikkiõmblused kinni ning lõpetuseks jäi vaid varrukaotsad ja kaelus lõpetada. 


Esimene pool

Kõik õmblused said peale veel tepingu tugevduseks.

Selja tagant
Üks töö minult nüüd TK Värskendame garderoobi projektis olemas :) Ühe lillelise kleidi lõikasin katki ning sain sellest pluusi ja seeliku. Nendest ning sinisest tudumaikast järgmine postitus.

Mõnusat märtsi!

Lõppu üks traditsiooniline enne-pärast pilt ka :)

Comments

Arella said…
Ilus pluus! Lõige meeldib väga.
Kairi said…
Sama siin - imekena pluus ja lõige!
Õmblusmamsel said…
See pluus on tükimaad etem kui maika. Hästi äge! Palju jõudu ja suured kallid!