Skip to main content

23rd European Patchwork Meeting - V osa

Reedese päeva pärastlõunased tegevused saavad nüüd lõpuks samamoodi kirja. Ma arvasin alguses, et reede tuleb meil kõige uimasem päev, kuid tegelikult jõudsime kõik ära teha, mida plaanisime. Järelikult olid näituste emotsioonid, jagatud imetlus, tohutu hea energia ja ilus ilm nii inspireerivad, et millestki ilma ei tahtnud jääda.

Sammume aga edasi uute näituste poole!

Ühest näituse paigast teise liikumas. Näpu otsas oli aga Ian Berry raamatuga paberkott :)

Peale Gabrielle Paquini näitust kõndisime ümber paari nurga ja avastasime end teatri eest. Teatrisaal oli istmetest tühjaks tehtud ja sinna olid üles pandud teisaldatavad seinapaneelid koos valgustitega. Põhisaalis olev näitus Piece by Piece, our life with quilts oli välja pandud Mary Kovali poolt. Tema kogu lapitekkidest on võrratu ja selgelt näha, et Mary on 40 aastat lapitekkidega tegelenud - ta on kangadisainer, lapitekkide müüja, koguja ja hindaja. Näitusel olid tekid aastatest 1750, 1840 jne. Kui mõelda, et esimene õmblusmasin leiutati alles 1790 ja tänapäevasema tehnoloogiaga õmblusmasinad alles 1850 kandis ning koduõmblejateni jõudsid masinad alles 1860ndatel (ja siis olid ka need enamasti liiga kallid, et igaüks neid osta võiks), siis need tekid on pea kõik käsitsi õmmeldud piste piste haaval. 

Kes tahab rohkem Mary Kovali kollektsiooni näha, siis siin (link) on üks postitus samalt näituselt ja Google annab päris palju infot.

Triangle Pieced Quilt
Berks County, Pennsylvania 1870

"Charm Quilt" Mary Kovali kollektsioonist

Mary Kovali kollektsioon

"Bars" ~1750 New England, USA

"Center Medallion" Suurbritannia ~1780-1840

Mary Kovali kollektsioon

"Pickel Dish Quilt" Columbus, Ohio, USA ~1920

"Fleur de Lis Quilt" Lancaster County, Pennsylvania, USA 1860

"Ocean Waves Quilt" Indiana, Pennsylvania, USA
~1920

Teatrist üle tee asus järgmine näitus - Quilt National '15 :The Best of Contemporary Quilts Collection B. Nagu nimigi ütleb, oli tegu modernsete ja kaasaegsete tööde näitusega. Korra oli plaan see näitus täitsa vahele jätta (sest müügiala oli kohe seal ligidal ja rahakotis raha sügeles), kuid mul on hea meel, et see käidud ja nähtud sai. 


"Central Park west winter VIII" Linda Levin USA 2013

"Entropy" Kathleen Loomis, USA 2014

Detail "Entropy" K.Loomise tööst

"Movements #71" Yasuko Saito, USA 2014

Tepingud ja kangajupid lähemalt ka näha

"Crumbling" Janet Windsor, Jaapan, 2014

Seejärel soetasin endale veel ühe raamatu messi müügialalt, haarasime oma kompsud kaenlasse ja lippasime auto juurde tagasi. Plaan oli sõita Liépvresse, et ära vaadata Romana Černá ja Hildegard Mülleri näitus järjekordses kirikus. Meie õnn, et see kirik oli suur ja töid mahtus sinna piisavalt! 

Paremal Romana, vasakul Hildegardi tööd.

Kohe kirikusse sisenedes nägime paremal pool Romana Černá töid ja teda ennast seal istumas. Ma kappasin otsejoones ta laua juurde, ostsin temalt raamatu ja palusin autogrammi. Me olime Trip to the end of the World näitusel juba ühte tema tööd näinud ning ma pidin ikka ütlema, et see oli täiesti võrratu!

Romana Černá autogrammi saamas :)

Romana Černá kasutab oma lapimaalide tegemiseks nii palju erinevaid võimalusi: väljalõiked, sisselõiked, nii rebitud äärtega aplikatsioonid kui ilusad puhtad servad, erinevad kangatekstuurid, koetüübid, lisaks pitsid, nahad jms. Kõik selle ta veel värvib üle, põletab või kuumutab ja seob tepingutega. Kui nii palju erinevaid tehnikaid kasutada, ei saagi ükski töö tulla üheplaaniline või igav. Tema töid võib vaadata kaugelt või lähedalt - ikka on millegi üle imestada. Oh, kui vaid oskaks kümnendikkugi sellest, mida tema! 

Romana Černá "Raindrop"

Fragment Romana Černá "Raindrop" tööst
Romana Černá "Wild Coast"

Fragment Romana Černá "Wild coast" tööst

Romana Černá "Snake"

Fragment Romana Černá "Snake" tööst

Romana Černá "Burnt place"

Romana Černá "Alley"

Romana Černá "Pond"

Romana Černá "Sea voyager"

Romana Černá "Sea voyager" tööst fragment

Romana Černá "Frosted"

Fragment Romana Černá "Frosted"tööst

Romana Černá "Blauer portugeiser" (paremal) ja "Boxed wine" vasakul

Romana Černá "Champagne" (vasakul) ja "Green Veltliner" (paremal)

Kui me olime tema töödele ringi peale teinud, läksin ma uuesti Romana Černá juurde ja palusin teda endaga pildile. Ta hea meelega tuli ka :)  

Romana Černá ja siis mina säramas koos raamatuga :)

Teisel pool seinas asus aga Hildegard Mülleri näitus, kelle tööd mind samuti positiivselt üllatasid. Tema tööd olid enamasti lõuendile tõmmatud ja see pani mul mõtterattad tööle - ma olen tükk aega tahtnud mingit ägedat seinamaali (lapimaali) teha aga mulle ei ole meele järgi olnud need lokkivad servad või see, et ilma tugevduseta tööd kipuvad seinal lainetama jääma. Kui aga töö valmis teha ja lõuendile tõmmata, siis kaob mitu muret :) 

Hildegard Müller "Volcano"

Hildegard Müller

Hildegard Müller "Poetry"

Hildegard Müller "At the birch grove"

Hildegard Müller "Poppies in the fields"

Fragment Hildegard Müller "Poppies in the fields" tööst

Peale seda fantastilist näitust kappasime autosse ning kihutasime oma koju. Ees oli ootamas veinikeldri külastus ja veinide degusteerimine (meile tasuta). 

Üks omanikest selgitas, kuidas veini valmistatakse. Me kõrval on paarisaja aasta vanused veinivaadid.

Degusteerimas - neljas läheb käiku.
Õhtu lõppes meil oma köögis mõnusalt jutustades ja head veini mekkides. Juustu oli ka ;) Võrratu päev!

Comments