Skip to main content

Suviste tegemiste ülevaade

Kuhu see suvi kadus? Mulle tundub, et jäi eelmisesse aastasse, sest sel aastal oli selline soe kevad ja imelik sügis. Kuigi sügis oma täies ilus alles algamas. Igal juhul oli me pere jaoks see suvi suhteliselt rahulik, samas põnevaid tegevusi täis. Isegi mõned õmblemised mahtusid sinna. 

Kõigepealt avastasin, et üks mu varasemaid töid on täiesti näitamata. Tõenäoliselt nii mõnigi teine on näitamata, kuid see jäi lihtsalt ette. Kangad pärit Kangas ja Nööbist (ammu-ammu), lõige Ottobrest. Õmmeldud äkki eelmine aasta :D

Mulle see lapiline kangas väga meeldib!

Teiseks. Oma stiili otsides mõtlesin, et nii tore oleks aeg-ajalt paberil läbi joonistada, mida plaanin. Selle jaoks käisin lehel Tracing Real Body Models ja valisin sealt enda arvates sarnase kehakujuga inimeste joonistused ning kujundasin endale sobivad lehed. Nagu näha, valisin erinevates poosides naisterahva pildid, et erinevaid riietusi talle selga saaks joonistada. Printisin need õrna halli tooniga välja - kui peale joonistan, jääb küll kehakuju näha, aga ei sega. Ma nüüd loodan, et ma üks hetk neile kõigile riided ikka selga joonistan :)



Vahepeal üritasin kiireid õmblusi ja kangavähendamist jälle - seekord sai õmmeldud neli pitsiga rätikut. Ilusad ja praktilised. 

Kõrvarõngaid olen juba näidanud

Kui õmblusaega järjest vähemaks jäi, tegin hoolega plaane ja koristasin kangaid. Plaanis oli 3 kleiti (mitte ükski ei saanud isegi kangast välja lõigatud), jakk, särke, bleiser jne. Ilusad suured õhulossid...

Üks kardigan sai valmis, ülejäänud asjad mitte.

Suvine kardigan, mis õnneks valmis sai

Kõik õmblustööd muudkui venisid, ükski asi ei tulnud niimoodi välja nagu oleks tahtnud. Samamoodi see kardigan: varrukad on natuke liiga lühikesed, materjal on liialt kange ja puuvillane kant hõlma ääres kipub kortsu hoidma isegi peale triikimist. Sellest hoolimata oli seda jube mõnus peale visata meie tavapärastel loomaaia käikudel ja Haapsalus ringi jalutades.

Kardigani lõige Ottobrest, materjal kunagi ammu Abakhani kaalukangaste hulgast

Natuke pirtsakat roosat kanti hõlma äärtes

Avastasin sel suvel ka ühe toreda koha, kus väga ilus jalutada on - Jaapani aiad Kadrioru pargis. Seda enam, et autoga saab seal aedade värava juurde ilusti parkida. Sinna läksin ühe natuke edevaks tehtud t-särgiga. Nimelt ostsin Abakhanist triikrauaga peale kinnitatavaid kivikesi ja lisasin neid särgi õlale. 

Veidike edevust

Mõned ilusad päevad sai veedetud Haapsalus - mulle seal tõeliselt meeldib. Mõnus, rahulik, ilus, lapsesõbralik ja nüüd on seal ka üks väga tore jutupartner :)




Mõnusalt jutustamas koogi ja kohvi kõrvale :)

Ühel õhtusel jalutuskäigul sattusin tänavale, kus polnudki veel käinud

Laste Vabariigi raames ajasime selliseid kohti ka taga :)


Augusti lõpus aga haarasin pärli- ja nööbikarbid ning ehtisin ennast. Kohe varsti saan nendega ilutsema minna :) 

Vildile õmmeldud, nahast tükk alla kleebitud

Väänutasin traati ka :)

Põnevate kohtumisteni!

Comments