Skip to main content

Pikendatud õlaga särgid ja mu esimesed Eleonored

Mõnikord tundub mulle, et ma muud ei teegi, kui õmblen Ottobre 2/2013 ajakirja järgi pikendatud õlaga särke, kuid tegelikult tuleb välja, et viimati õmblesin selliseid 2018 suvel. Osa nendest ei pääsenud isegi blogisse :) Igal juhul kraamisin veebruaris oma lemmiklõike jälle välja ja ühe hooga õmblesin neli sarnast särki neljast erinevast kangast. Õmblusmasinatega särk oli juba blogis näha, teised kolm tulevad nüüd.

Esimene särk kolmest on kunagi Minervacrafts lehelt tellitud õhukesest viskoostrikotaažist. Kangas langeb hästi ja on seljas ülimugav. Allääre tegin petukaga - nagu oleks riba juurde õmmeldud, kuid tegelikult voltisin lihtsalt mitu korda ja õmblesin overlokiga läbi. Algne õmblus jäi väga lainetama, kuid korralik aur triikraualt ja lainetamisest polnud jälgegi. Nii tehes ei pea eraldi kangariba lõikama ja rõiva alläär jääb väga hästi venima. Kiirem pealegi!

Algne lainetav alläär.


Üks kõrbetormi eelne päev, kus pilvelõhkujad hakkasid liiva ja sudu sisse mattuma.

Teine särk sai lapilisest kangast, millest eelmine suvi õmblesin maani kleidi. Seda oli täpselt nii parasjagu alles, et esimene pool tuli kolmest jupist kokku õmmelda. Kangakoostiseks viskoos ja polüester, kergelt läikiva pealispinnaga. 

Mulle nii meeldib see lapiline kangas!

Kolmas särk sai õmmeldud neljas suunas venivast kangast, mille soetasin endale Cara Moda müügipäevalt. Nimelt üks rõivafirma käib aeg-ajalt Tehnopoli majas ja paneb püsti välkpoe, kus müügil naiste rõivad ja ka nendel kasutusest ülejäänud kangad. Leidsin sealt nii mõnusa kanga, millest plaanisin maani kleiti õmmelda. See plaan siiski käiku ei lähe, sest kangast venib nii laiu- kui pikkupidi ja maani kleiti tehes lohiseks see mul mõne kandmiskorraga tõenäoliselt mööda maad järgi. Särgi puhul aga ei veni kangas nii pikaks ja sobib ideaalselt. Ainuke asi, et seda kangast jätkub mul veel vähemalt 3-4 särgiks :D Kanga koostiseks on tõenäoliselt viskoos ja elastaan.

Särk ja mu Eleonored

Oma esimesed teksade sarnased püksid sain ka enne reisi valmis. Jalie Eleonorede lõige on oodanud vist juba paar aastat, et ma lõpuks julguse kokku koguks. Nüüd haarasin mingi teksatüki (vist kuskilt kellegi jäägid, sest kangatükki oli igast otsast natuke lõigatud), mis parasjagu venis, ning lõin käärid sisse. Üllatavalt kähku läksid püksid kokku! Ajasin muudkui juhendis näpuga järge ja polnud ühtegi kohta, kus pead oleks murdnud. 


Tagataskud. Nende pükste puhul ainukesed funktsionaalsed taskud.

Plaanisin algselt need lihtsalt proovipüksteks jätta, kuid kuna need tulid nii mõnusad välja, siis tegin ilusti kõik tepingud ja üritasin tagataskud õigesti paigutada. Värvlisse sai õmmeldud lai kummipael. Esimesed taskud ja lukk on puhas võltskaup - neid tegelikult ei ole. 

Järgmisel paaril teen esitaskud ka funktsionaalseks ja värvli kitsamaks.

Pükse proovides ja kandes sain aru, et järgmise paari puhul tuleb värvel kitsamaks ja lühemaks teha, pükste pihaosa kõrgemaks nii eest kui tagant, kõik taskud funktsionaalseks ja jalgevahe osa tuleb pikendada. Mul on juba kangas välja valitud, nüüd peab lihtsalt teised õmblustööd enne ära tegema. Järgmine paar võiks muidugi ka täispikkuses olla :) 

Mõnusalt mugavad! Kui ma ainult nii heledat kangast poleks valinud!

Nüüd teen endale pika pai ja valmistun järgmise nädala koolitusteks. Nii põnev on! Lapiteki esimene kohtumine oli kolmapäeval ära ja ma tahan juba näha, millised kangad osalejad järgmiseks korraks on valinud ja kokku sättinud :)

Ehk on lähipäevil blogisse oodata ka üht uut maani kleiti, üht kardigani ja Abu Dhabi kangakauplustest pole ka veel midagi pajatanud. Juttu jätkub kauemaks!

Comments