Skip to main content

Suvine üleõlakott Sophia

Kui kevade ootus ja suve lootus on juba kogu mõistuse üle võtnud, siis tuleb õmmelda midagi heledat ja ilusat ning mõelda, kui mõnus oleks õmmeldud asja suvel kanda ja kasutada. Nii asusin mina, kevad mõtetes ja soojad villased sokid jalas, õmblema heledat üleõlakotti (crossbody inglise keeles). Kott on täpselt nii suur, et minusugune ülevarustaja ei saaks kogu kodu kaasas tassida, vaid panna sinna hädavajaliku ja siis kerge sammuga mööda maailma ringi uidata :) Hädavajaliku all mõtlen väiksemat veepudelit, rahakotti, telefoni, taskurätikuid ja võtmeid. Palju muud enam sinna ei mahu. 

Sall, taskurätikud, telefon ja pisikest pudi-padi veel koti sees :)

Koti lõige on pärit Apple Green Cottage'lt ja seda oli nii lihtne õmmelda! Sophia kott on risti üle keha kantava rihmaga või hoopis lühikese rihmaga, et seda näiteks ümber randme kanda. Kott on volditud kokku, pealt lukuga ja pealmise volditud osa all peidab end lukuga tasku. Sinna on hea panna kiirelt otsitavad asjad - võtmed või telefon. Muidugi kui viimane juhtub tänapäevaselt ülisuur olema, võib juhtuda, et see täpselt ei mahu. Minu oma veel ilusti mahtus :) 

Lukuga tasku volditud osa all ja ülimugav magnettrukk.

Pealmine volditav osa kinnitub magnettrukiga - oma koti jaoks kasutasin ühelt vanalt kotilt välja lõigatud trukki ja see on ülimugav! Üldse ei pea ise otsima, et kuidas see nüüd kinni läheb, magnet tõmbab truki ise kokku. 

Oma koti õmblemisel kasutasin mööblikanga näidistükki. Täpselt parasjagu suur tükk, et sain ainult ühest küljest mõne sentimeetri maha lõigata. Sisemine mustriline pool on puuvillasest kangast, mida on tugevdatud liimiriidega. Nii ei vaju see õhuke puuvillane kangas lonti ja ei kulu nii kiirelt läbi. 

1€ eest poleks poest isegi sanga küljes olevaid metalljubinaid saanud, rääkimata tervest sangast. Õnnelik juhus!

Kotirihm on ostetud 1€ eest Humanast. Oli teine õnnetuke seal kottide hulgas ja oli oma koti ära kaotanud. Täiesti töökorras, polnud kuskilt kulunud ja metallist kinnitushaagid töötasid ideaalselt. Selleks, et mööblikangast ja puuvillasest kangast kott sobiks (kunst)nahast sangaga kokku, sai koti peale kunstnahast ruudukesi õmmeldud. Need on kinni tepitud täiesti juhuslikult, tegin sigri-migri tepingut. 

Sophia lõike ja juhendi järgi oli nii lihtne seda kotti õmmelda! Kõik sammud on ette näidatud, piltidega õpetused kõrval ja iga luku, magneti ja aasa koht lõikel ette antud. Ainult õmble! Kui kott valmis, viska asjad sisse ja naudi! Minu Sophia käis mul Abu Dhabis olles igal pool kaasas ja tõestas, et selle õmblusaeg 3 tundi magamisajast oli ülimalt hästi kulutatud!

See sama veepudel mahtus ilusti kotti ära. Väike päevik samuti :)

Universaalne kott! Sobis kogu mu garderoobiga ja ei muutnud mind eesliks, kes kogu maailma oma kotis üritab kaasas vedada.

Comments