Skip to main content

Itch to Stitch Paulina top and Mountain View pull-on jeans

 


This is long overdue, but I really would like to write about one of my autumn outfits, that I enjoyed making and wore a lot during last autumn and winter. It’s an outfit of black pull-on jeans and a unique top I sewed using Itch to Stitch patterns. I feel like my bag with a little sparkle (wrote about it in my last post) fits well with the rest of my outfit. What else could you want?! 

Ammuilma oli aeg näidata rõivakomplekti, mille õmblemist ma sügisel nautisin ja mida ma olen läbi sügise ja talve tihti kandnud. See komplekt koosneb mustadest ilma lukuta teksadest (kummivärvliga, lihtsalt ülestõmmatavad) ja ainulaadsest pluusist, mis ma Itch to Stitch lõigete järgi endale õmblesin. Mulle tundub, et ühtlasi sobib see rõivakomplekt ka väga hästi kokku mu sädeleva taskuga kotiga (millest ma eelmises postituses kirjutasin). Mida veel võiks tahta!?


I used Itch to Stitch Paulina pattern (my affiliate link to the pattern here) for the top. Paulina top is a knit top with woven underlayer. It has raglan sleeves, wide neckline and relaxed fit. I didn’t make the peekaboo cut outs below armholes, but I definitely will with the next one I’m planning to sew. These look so cute! 

Ma kasutasin Itch to Stitch Paulina pluusi lõiget (siin mu affiliate link). Paulina on silmuskoes kangale mõeldud lõige, millel alumine osa (kiht) on mittevenivast kangast. Paulinal on raglaanvarrukad, lai kaelus ja avar lõige. Ma enda pluusile ei teinud kaenla all välja lõigatud detaile, kuid järgmist Paulinat õmmeldes ma teen need kindlasti. Sealt paistab mittevenivast kangast osa nii ägedalt välja!


I used my late mother's sleeveless shirt for the underlayer and some knit fabric for the top layer. You can see from the photo how I folded the RTW top and used the side seams and bottom hem from the original top. I’m so happy to have something my mom used to wear and could make it into something I enjoy wearing. I didn’t have enough the knitted fabric, so I used French Terry fabric for the back piece.  

 

Ma kasutasin oma ema kunagist pluusi alumise kihina ja sissekootud südametega trikotaažkangast pealmise kihina. Selja detaili lõikasin välja aasalisest dressikangast, sest teist trikotaažkangast lihtsalt polnud piisavalt palju. Pildilt võid näha, kuidas pluus enne välja nägi, kuidas ma selle pluusi alumise kihi lõikamiseks kokku voltisin ja kuidas ma säilitasin algse pluusi küljeõmblused kui ka allääre.

 



My Paulina top pairs wonderfully with Itch to Stitch Mountain View pull-on jeans (again, affiliate link here). My Mountain Views are made from stretch denim (with about 10-15% stretch), that is actually black, but has some grey undertones and seems to be grey on the photos. I made the legs narrower under the knees, but now I think I should have taken in even more. The MVs have now extended size range and I couldn’t recommend this pattern enough. It absolutely wonderful! I think these are my third pair and these aren’t going to be the last ones I sew using this pattern.  


Mu Paulina pluus sobib suurepäraselt kokku Itch to Stitch Mountain View Pull-on teksade lõike (siin link) järgi õmmeldud pükstega. Mu teksad on õmmeldud venivast teksakangast (u 10-15% venivust). Kangas on tegelikult must, kuid mingid alatoonid kumavad läbi ja piltidel paistab täitsa hall. Ma muutsin sääreosad kitsamaks ja nüüd tundub, et oleks pidanud isegi rohkem neid kokku võtma. Mountain View Pull-on teksade lõige on nüüd veelgi laiema suurusvalikuga ja minu poolt väga soovitatud lõige kõikidele. Imeline! Ma arvan, et need olid mu kolmas paar ja kindlasti ei jää need viimaseks.


I made some additional steps for making these – I wanted to have them look more rock and roll, so I used faux leather jersey on the knees and added some faux leather strips to back pockets. For some time, I was undecided if I really liked the patches on the knees, but for now I’m so used to them. I guess if these would have really disturbed me, I would have just ripped them.

Ma tegin neid pükse õmmeldes mõned muudatused - tahtsin, et need oleks rohkem rock'n'roll stiilis ja lisasin põlvedele ning tagataskute peale kunstnaha trikotaažist detailid. Alguses meeldis väga, siis vahepeal olid need korra vastukarva, aga nüüdseks on need teksade osaks saanud. Kui need tõesti mind häiriks, küll ma oleks need sealt lahti harutanud.

I have a new Paulina top cut out. I will pair it with Sequoia Cargos and show you as soon I’ll have them both ready and photographed. Until then, I have several other things to show. See you!

Mul on üks uus Paulina ka välja lõigatud. Ma plaanin seda koos Sequoia pükstega näidata kohe kui mul mõlemad valmis ja pildistatud. Seniks aga on mul mitmeid teisi asju veel siin blogis vaja ette näidata. Nägemiseni!

Comments