Skip to main content

Lapitekk "Luhtunud unistus"

See tekk sai mõtte tasandil alguse Türgi reisi ajal. Sõitsime autoga ringi ja jõudsime üks hetk "keset ei midagit." Pisike külake ja vähe rahvast. Tee ääres paar last ja siis üks naisterahvas müüs oma vaipu, laudlinasid, tekke ja mida kõike veel. Tee, millel olime, viis edasi mägedevahelisse orgu ja eks too naisterahvas üritas turistidelt raha kätte saada :) Minu käest saigi, sest silma hakkas üks ilusate peale õmmeldud paeltega laudlina. Just see paelamuster oli see, mis hinge jäi. Kauplesime, tingisime ja tundus, et lõppkokkuvõttes jäid kõik osapooled rahule :)

Algus oli paljulubav...


Et kogu tekki paelaga katta plaanis polnud, said minu tekile peale ruudud. Roosad ruudud, toorpuuvillane beež kangas taustaks ja roosa (tõenäoliselt) puuvillane pael peale. Tundub lihtne eks :)




Tegelikult oli selle tekiga sada häda... Üks materjal sai otsa, teine polnud õiget värvi, masin andis otsad, teppimine läks untsu, harutasin kilomeetrite viisi tepinguid, õmblusmasin ei teinud uuesti koostööd, tagumine kangas jäi viltu ja harutatud tepinguaugud kõik näha, tekk jäi 1 cm võrra liiga lühikeseks, meeldiv äärepits oli 20 cm liiga lühike, pikkuselt sobiv pits jäi värvides valet värvi, narmad ei jäänud nii efektsed kui oleks tahtnud, pildid ei tulnud sellised nagu ootasin ja ....... Kahe sõnaga - LUHTUNUD unistus tuli sealt välja... Ja ausalt öeldes värve vaadates ongi need luhtunud :D



Teki jätan endale mälestuseks - kui paha tuju tuleb, siis seda tekki vaadates tuleb alati meelde, et saab veel halvemini minna :D Ja pealegi on nüüdseks mu armas õmblusmasin korras ja boonusena teada üks väga asjalik meesterahvas OÜ Kapar ja Ko-st, kelle poole järgmine kord kohe pöörduda oskan :)



Tekk on pildistatud Tallinnas Järve keskuses Mebliku mööblipoes. Väga tore müüja ja mõnus pood! :)
Teki mõõdud 172x201 cm.
Muster ise kujundatud.
Materjalid: roosa puuvillane-linane kangas, beež on toorpuuvillane kangas. Taguseks roosa isevärvitud puuvillane kangas.


***
PS. Rootsi põimingus rätikute äärepitsid ikka edenevad. Seljavalu kiuste...

Comments

Ülle said…
Väga-väga kaunis... ja romantiline!
Kairi said…
Vaatamata kõigele on tulemus absoluutselt suurepärane! :)
Arella said…
Tulemus on kaunis! Pildilt ei paista kusagilt otsast luhtunud olevat.
Elina K said…
Ei näe ka mina mingit põhjendust seda kaunist tekki luhtunuks nimetada !
Helen said…
Kui ma seda pilti vaatasin, siis mõtlesin...see pilt on vist kuskil mööblipoes tehtud. Ja ma ei eksinudki.!
Aga lohutuseks võin öelda, et olen samas olukorras olnud. Nuta või ahasta, kui masin ei õmble, siis ta ei õmble. Nii et sinu loome-tegusemis ahastusest saan ma aru. Tore, et ta ikka valmis sai. Kenake.
Diana Tammann said…
Ilus ja väga armas tekk. Nii õrn.