Skip to main content

Põll ja pajalapid

Alustasin põlle ja pajalappide õmblemist kohe kui algas TK Asjakesi kööki. Põlle sain projekti lõpuks valmis, kuid pildistamiseks enam aega ei jäänud. Pealegi olin kindlalt plaaninud ka pajalapid valmis saada, aga miskipärast ei jõudnud... 

Ilusale kangale natuke ilusat pitsi ka juurde

Igal juhul nüüd nad sobivad uue projekti alla - TK Lõpetamata asjade lõpetamine. Poolikute tööde kastis on jälle üks asi vähem ja mul uued pajalapid :P

Omal kohal rippumas

Põllepaelad oleksin pidanud pikemad tegema, kuid sellel põllel enam ümber tegema ei hakka. Järgmise puhul olen targem. Ikkagi ju esimene põll ja esimene peabki aia taha minema ;)

Põlle alläärt kaunistab sama pits

Pajalapid on täiesti erineva suurusega. Mitte küll tahtlikult, kuid üks sai varem kokku õmmeldud ja teine alles nüüd. Ilmselgelt oli esimesel pajalapil palju suurem õmblusvaru lisatud kui ma tavaliselt teen. Kaunistuseks lisasin ema nööbikogust kaks imeilusat sügavsinist nööpi. Need on kui täpp i peal :)



Kangas pärit Helsingi poeretkelt, millest juba ammu aega tagasi kirjutasin. Plaanis seda veel lapitehnikas kasutada paari liniku jaoks. 

Enne mihklipäeva tahaks aga veel hunniku töid lõpetada. Panen endale parema ülevaate saamiseks need järjest siia kirja:
1. Heegelpitsid kuuele Rootsi põiminguga kaunistatud käterätile (täna oli tubli progress - õmblesin kõikidel rätikutel ääred ära).
2. Pajalapid, mida alustasin augusti alguses.
3. Pisike lapitekk, mida alustasin vist eelmine talv ja mille plokid vahepeal kangaste vahele ära kadusid.
4. Seelik, mille tükid on välja lõigatud, kuid siiani kokkuõmblemata.
5. Pisike heegeldatud roosa kotike, mida alustasin juulis.
6. ... edasi võib juba lugeda 2012. aasta käsitöömõttete alt ;)

Comments

Elina K said…
See on lõpmata ilus riie, mis põlleks ja pajalappideks saanud. Ning vähemtähtis ei ole see, et kangale on oskuslik käsi lisanud täpselt parasjagu lisandeid !
Tulemuseks on kaunis komplekt ning ma olen täiesti kindel, et ka need teised nimekirjas olevad asjad saavad peagi valmis !