Skip to main content

Lumehelbed

Minu teine advendikalendri õpetus ilmus täna! (Link on uuendatud ja töötab jälle.) Tahtsin teha lumehelbeid ja mõtlesin välja sellised mõnusad "kiitsakad" helbed. Kasutasin sinist ja tumesinist  (mitte musta :D) puuvillast lõnga (tõenäoliselt Camilla). 

Alguse värk - katsetamisrõõm

Seekord said lumehelbed rätiku mõlemasse otsa. Äärepitsi otsisin ja otsisin. Lõpuks leidsin siit sellise äärepitsi, mis meenutas samuti lumehelbeid. Kokku sai minu jaoks päris äge tulemus - lihtsalt rätikuks isegi liiga hea! Seega vahetasin oma eelmise valge liniku välja ja nüüd kaunistab üks mõnusalt talvine linik mu suurt söögilauda. 

Õige koht lõnga teisele poole viimiseks :)
Ülevaade
Heegeldamine ei lähe viimasel ajal kohe üldse mitte. Otsin alternatiive, et rätik ei jääks "alasti". Kangaribadest sats äärde, värviline kandiriba... mõned mõtted ikka on. Poepitsid ei lähe minu meelest mitte. Vähemalt pole ma selliseid ilusaid pitse leidnud, mida külge õmmelda...

Üks lumehelvestega rätik ootab siiani pitsi. Osaliselt on juba külge heegeldatud, kuid teine pool on alles täitsa tühi. Seega ei saa näidata. Tuleb oodata. Tänane töö on aga teppimine ja kantimine. 5,76 ruutmeetrit on kokku liimitud. Liimipurk sai ka tühjaks. Nüüd ainult 2 tk neid järgi, siis peab uuesti Karnaluksi külastama :)

Kõik plaanitud jõulukingid on tegemata. Järgmine aasta peaks eesmärgiks võtma, et detsembri alguseks on kõik kingid tehtud. Muidu kaunistuste meisterdamisele ei jää enam sekunditki aega...

Meeleolu päikesepaistes :)

Üks pitsiline on ka pooleli. Nüüdseks on kand juba valmis :) Sokikudumine on ikka tore - ei mingeid pahepidiseid silmi ridade kaupa! Ainult natuke kanda kududes ;)

Nüüd aga tegudele! Muidu polegi varsti enam siin midagi näidata :)

Comments

Ülle said…
Väga kaunis! Lumehelbed on sul hästi tehtud, nii kaunid!
Elina K said…
Oh-ohh-ohhhh, küll oskad Sa kaunilt luua, loodu pildile püüda ja kanget isu tekitada !
Mul ei oleks midagi selle vastu, kui mu lauda kaunistaks ka seesugune linik ... njahh, tuleb ikkagi ahvatlusele järele anda ja nõelad-niidid välja otsida.. kunagi, kui tervis parem ja julgus ka kogunenud !
Sulle ja Su kallitele aga kaunist jõulukuud ning head ja helget saabuvat aastat !
Siret said…
Paganas, esimene vöike ragin on nüüd küll käes. Nii pole aus!
Praegu saan veel selle taha pugeda, et Hiiumaal vist seda kangast pole :) Aga helbed on tõesti väga-väga ahvatlevad
Malle said…
Väga kena linik! Ja suur tänu äärepitsi-blogi lingi eest! :)
Triine said…
Väga ilus, nii põiming kui ka pits!
Kadri Kivistik said…
Aitäh, armsad, heade sõnade eest! :)