Skip to main content

Padjakate ja vahekokkuvõte

Eelmine aata pidas IT foorum oma järjekordset sünnipäeva. Pidustuste käigus oli plaanis ka üks padjavahetus teha ja minagi tahtsin osa võtta. Kahjuks inimene mõtleb, vanajumal naerab... Padi, mida plaanisin vahetusse paisata, sai valmis eile hilisõhtul.



Tegelikult küll padjakate. Sees on paks ja kohev 40x40 suuruses padi, mille vana kate on nüüdseks alla andnud. Eks poiss mängis sellega ka ju hoolega :) Uus padjakate koos padjaga kaunistab nüüd elutoas diivanit. Materjalideks linane kangas ja punase mustriga puuvillane kangas. Kui mahti saan, siis õmbleks hea meelega paar tükki veel :)



***

Kätte on aga jõudnud aprilli lõpp ja mul tuli tunne, et võiks oma aastaplaanidest pisikese kokkuvõtte teha. Oma plaanilehel ma pidevalt muudan ja uuendan, kuid tahtsin enda jaoks siia veel üle kirjutada :)

Eesmärgid:
1. Tekid: beebitekke tehtud 1/3-st, suuri tekke 0/3-st. Üks beebitekk on tellitud ja sellega proovin mais hakkama saada, suuri on samuti üks tellitud (tähtaeg juuni algus). IT-s ehk on konkurss ka tulemas ja ideid on soojendatud juba kaua ;)
2. Overlokk on olemas, töid aga võib sellegipoolest müüa :) Igasuguseid huvitavaid pakkumisi on laekunud ja olen avatud uuele! 
3. Aasta lõpuks lõpetada kõik pooleliolevad tööd - siiani sujub päris hästi. Koera sabaks jääb kindlasti pääsusabasall, kirikindad ja sinine fileeheegeldus. Õmblustööd aga kahanevad hooga (no ja samasuure hooga tuleb uusi projekte peale)...
4. Uusi tehnikaid olen õppinud kaks. Tyvekiga mässamine on tõeliselt põnev väljakutse. Selle eest tänan Marjat ja tema lapitöö edasijõudnutele kursust :) Overlokiga ääristamine on samuti täiesti uus asi. Eesmärk täidetud!
5. Lapitekikonkursiga on endiselt samad plaanid :) Iseasi, kui suures mahus just...
6. Kangavarude vähendamine on edenenud suurepäraselt. Kuigi viimane käik Humanasse tõi suure tagasilöögi (4€ eest 5 m puuvillast kasutamata kangast :O). Kui nüüd end kätte võtta ja 3 tekikotti ka valmis õmmelda, saaks ühe riiulinurga täitsa tühjaks.
7. Tõenäoliselt kingituseks minevate asjade sahtel on täis (pean uue koha otsima), eks näis, mis 1.ks detsembriks saab.

Kuude lõikes võin oma tegemistega suhteliselt rahul olla:
  • jaanuaris täitsin "kohustusliku" programmi ja sain suure hulga muude asjadega ka hakkama
  • veebruaris sain hakkama ainult ühe asjaga kohutuslikust ja seegi oli harutamine. Kirikindad viisin üldse sügisesse ja plaanitud seelik sai eile lõpetatud. Plaanist väljapool olin aga väga tubli :)
  • märtsis vältisin plaani samasuguse hoolega nagu veebruaris. Märts oli üldse masendav kuu, üks haigus ajas teist taga... Aga reisieelses adrenaliinihoos sain valmis üllatava koguse asju :D
  • aprill pole veel läbi, kuid siiani olen positiivselt meelestatud. Mis sest, et alles mõni päev tagasi vaevlesin ise haigena ja reisilt tagasi jõudes on väiksel noormehel juba teine haigus kallal, midagi ikka jõuab valmis. Eile aga oli aprilli kõige produktiivsem päev - seelik, padjakate, roosa koti sangad ja beebitekk (poolenisti tepitud). Tänane päev liigub samas rütmis - beebitekk sai kanditud ja noormehe lõunauinaku ajal plaanin teise seeliku kallale minna :) Kohustuslikust osast vist ainult triibulist märssi ei jõua valmis, suur tekitegu tuleb enne peale. 

Sedasi enda plaanide ja tegemiste lahtikirjutamine tekitab minus mõnusalt positiivse tunde - nii palju olen siiski jõudnud ära teha ja väga selgelt on näha, mis kõik ees ootab. Ja ikka on mul miljon tööd korraga käsil - ju ma lihtsalt olen selline :)

Kas teil ka sedasi plaanid tehtud? :) Kui rahul te siiani oma aastaga olete? 
Päikest ja sooja tuult!

Comments

tsunaami said…
Ilus, lakooniline, elegantne, särtsakas :)
Kersti said…
Minul ei ole küll seatud konkreetseid eesmärke aastaks, kuid kõik käsitööd (tellimused, kingid) panen küll kirja. Viimasel ajal muidugi peale palgatööle minekut on sellel nimekirjal komme rohkem kasvada kui kahaneda :)
Kangavarud ei taha ka kahaneda, alati kahman kusagilt kohe juurde :D
Aga selle 1.detsembri eesmärgi peaks vist omale ka panem kirja :)

Edu tegemistes!