Skip to main content

Taaskasutuse võlud ja garderoobi värskendus

Alustan nüüd juba kolmandat viiendat korda selle postituse kirjutamist. Esimene kord jäi pooleli, sest tundsin süümepiinu blogi kirjutamisel õppimise asemel. Teine kord jäi samuti pooleli - uni tuli peale kui olin saanud pildid enam-vähem töödeldud. Kell oli siis ka kaugelt üle südaöö ja silmanägemine ja mõistus polnud enam kõige teravamad. Tänast postitust kirjutan tõenäoliselt mitmes jupis, vahepeal tuleb õppida, lapsega mängida, süüa teha :) Ja nii jäi see kolmas kord ka pooleli. Neljas kord jäi ka pooleli.. Kohe üldse ei taha see postitus valmis saada... Kas teil on ka mõnikord niimoodi?

Taaskasutus, uuskasutus, värskendamine või uuendamine - mis see hea sõna nüüd oleks? Heal lapsel mitu nime... Mina vist pigem värskendan enda (ja teiste) garderoobi :) 





Nagu näha, siis sain endale Humanast sellise lühikese kleidi või liiga pika pluusi. Eest liiga lahti, liiga pikk, vööst liiga lai jne. Just parajalt, et õmmelda endale sobilikuks. Eest sai dekoltee kinni õmmeldud, paelad küljeõmblustesse sätitud ja kehaosa lühendatud sobilikuks.


Järgmisena mu enda pitssärgiku pikendamine. See oli lihtsalt liiga lühike. Viga sai parandatud musta kanga lisamisega :) Manni seljas ka hästi näha, kuidas pitssärk pikeneb.


Kolmandaks sama murega kudum. Mis kasu on pikkade käistega soojast kudumist kui kogu päästerõngas pükste ja kudumi vahelt välja paistab? :D Vaheribana lisatud soonikkudum pärineb teisest kõrge kaelusega kudumist, millel alläär oli järgi andnud ja mis enam elulootust ei näidanud. Sai vähemalt osa vanast asjast ära kasutatud :)


Neljandaks sai kerge värskenduse jällegi liiga lühike poolpikkade varrukatega kudum. Kaelusesse halli riba ja alla äärde samuti. Jälle kandmiskõlbulik riietusese kapis juures!



Viimaseks lisan siia ka ühe armsa lilla kleidi. Vot sellega oli häda! Kleiti sai vist lõpuks 5 korda üles harutatud ja jälle kokku õmmeldud, sest musta kanga ja pitsi lisamisel vöö osasse, kippus lukk taga lainetama. Lõpuks peale pisikesi sissevõtteid ja parandustöid jäi lukk ilusti hoidma ja kleidi omanik sai sündsa riietuseseme ;)

Enne pildi ettekujutamiseks võtke must riba keskelt ära ;)
Mul on varutud terve suur hulk rõivaid, mis ootavad oma värskenduskuuri. Lisaks on nagunii plaanis erinevaid rõivaid õmmelda - nii paar-kolm seelikut, üks kleit (mis on 2 korda proovis käinud aga veel valmis pole...), üks trikotaažsärk ootab alläärt ja üks sitsiriidest pluusike ootab õmblemist. Saaks ainult rohkem rahus masina taga toimetada!

Kohtume varsti jälle! 

Comments

Õmblusmamsel said…
Heldus, kus on alles õmmelda vehkinud! Mul käis juba nende ilusate asjade uurimine mitmes osas.
Anneli T said…
Mul tuleks ka oma riietele selline värskenduskuur teha... Vahejupi lisamine on hea mõte.
Triinu said…
Ah siis sellepärast ei olegi sa juba aastaid meile külla jõudnud?! ;) Aga väga väga lahe uuskasutus! Supertubli oled! Ja ma saan aru, et kui tahan sind ikkagi näha, siis uuendamist ootavad asjad kaasa ja sinu juurde :)
Kadri Kivistik said…
Krista - sa ju tead küll - vanad asjad juba! :D

Anneli - see vahejupp päästab tõenäoliselt nii mõnegi riietuseseme ;)

Triinu - ma alati plaanin aga näe tegudeni pole jõudnud. Tegelikult võid sa end meile ka külla kutsuda ;)