Skip to main content

Fiestad, siestad ja Fuengirola kangapoed

Esimene mai on Hispaanias fiesta. Vähemalt Andaluusia kandis võetakse seda väga tõsiselt ja erinevalt meie riigist on nendel isegi suured supermarketid kinni. Seega tasub selleks päevaks end kuidagi varakult toidu ja kõige muuga varustada. Minu eelnevad kogemused Hispaanias oleks pidanud seda juba mulle varakult meelde tuletama, aga Eesti kiires elutempos ei tulnud sellest mõttest väga midagi välja. 

Teiseks on hispaanlastel iga päev umbes poole kahest poole viieni (kuueni) siesta. Sel ajal suured poed on siiski lahti, kuid (jällegi oma mälu reetlikust kirudes) väiksemad poed võivad tihti kinni olla. Seega kui ma kell 12 sõitsin rendiautoga Fuengirolasse kangapoodide tuurile, olin alles täielikus teadmatuses edasisest.

Alustuseks otsisin ma tund aega linna mööda tiirutades parkimiskohta. Kolm kangapoodi olid üksteisest kilomeetrises raadiuses, aga parkimiskohta sinna kilomeetri sisse ei kuulunud. Esimene tund siestani selle mõttetu tegevusega sisustatud. Ilm aga oli imeilus, seljas oli täpselt sobiv kleidike ja tuju hea.

Sain oma suksule parkimiskoha ning jalutasin esimese kangapoe poole. Etteruttavalt võiks mainida, et ainukeseks poeks, millest ostuga väljusin, see jäigi. Tegemist ühe suurema keti väikse poega, milles peamiselt kodutekstiilide kangad ja flamenko kleitide jaoks kangad. Lahkusin sealt kahe kollase ja ühe rohelise täpilise kangajupiga. 
Fuengirolas asuv Galerias Madrid leitav järgmiselt aadressilt:
Calle Hermanos Pinzón, 2, 29640 Fuengirola, Málaga, Spain

Nagu näha, siis parkimiskohti loomulikult ei ole.


Täppide osakond. Kõik ülemise riiuli kangad olid 2,95€/m! Puuvillased loomulikult.

Teine pood, mida jahtisin, oli Tejidos Morente nimeline. Nendel on ilusti FB lehekülg ka olemas. Astusin poodi, kui kell oli 13.27 ja kahe minuti pärast teatas müüja, et nendel on nüüd siesta-time. Rulood tõmmati ette ning ma olin sunnitud lahkuma. Küll aga jõudsin tõdemusele, et poes on tõeliselt ilusaid pitskangaid ja sinna juurde sobivaid läikivaid kangaid kõikvõimalikeks peokleitideks. Ostmiseks poleks aga ühelgi juhul läinud, sest hinnad olid krõbedad ja minule meeldivat kangast selle pisukese aja jooksul silma ei hakanud.
Poe asukoht järgmisel aadressil: 
Calle la Unión, 42, 29640 Fuengirola, Malaga, Spain.

Parkimiskohti jällegi ei ole...

Kolmandasse poodi jalutades teadsin juba ette, et leian suletud ukse. Kirusin ennast ja siestat, aga see ust kuidagi lahti ei teinud. Silt teatas, et tulge kell 17.30 tagasi, kui poodi pääseda tahate :) Pood ise oli Tejidos Silva nimega ja nendel on samuti FB lehekülg olemas. Aadress: C/ Miguel Bueno, 12 Fuengirola, Malaga, Spain. FB piltide järgi oleks seal poes kangaid näppida tahtnud küll.

Järgmisel korral Malaga kanti külastades plaanin fiesta ajal puhata, siesta ajal mõnusalt basseini ääres või rannas tukastada ja kangapoe külaskäigud teha kas hommikul või õhtul :) Kultuurilised erinevused talletan nüüdsest alates püsimälusse ja loodan, et sinna nad lõppude lõpuks ka sisse juurduvad. Hispaania on ju see riik, mida kõige rohkem külastanud olen :)

Comments