Skip to main content

Kolm on kohtu seadus...

... aga see ei takista mind praegu neljandat õmblemast ;) 

Alguse sai mu kotitegu juba talvel, kui tulin üks hommik koju kahe munadepüha-teemalise linikuga. Sooviti sellist natuke pöörast kotti, millega oleks tore ringi käia. Vaatasin neid linikuid ja ei leidnud kuidagi sobivat kangast nendele lisamiseks. Koti kokkuõmblemise ja mõõtude osa oli ka meelest läinud ja seetõttu otsustasin enne igaks juhuks nö proovikoti õmmelda. 

Valisin välja hunniku pastelseid peamiselt taaskasutuskangaid ning õmblesin ruudulise pinna. Sinna juurde said sangad ja voodriks ühest kardinajupist sisu. Sees on ka lukuga tasku ja võtmete hoidmiseks paela otsas karabiinhaak. Lapitehnikas pealispind on läbi tepitud tugevaks triigitud vatiinile. Mulle meeldib, et kott vormi hoiab ja sedasi ka koti seest lihtsam asju leida. Sanga äär mõlemalt poolt kanditud diagonaalkandiga. 

Parajalt suvine ja hele

Koti teine pool. Kandja enda valik, kumba eelistab

Ülal ääres kinnitamiseks trukk


Jäin esimese kotiga küll rahule, kuid teise plaanisin kantimata valmis õmmelda. Kangad valisin jällegi peamiselt kunagiste kardinate hulgast (nii mõnusad tugevad materjalid ja ilusad mustrid). Sanga õmblesin ümberpööramise meetodil ja kott valmis kiiremini kui esimene. Hoog oli sees :) Lisaks teadsin, et munadepühalinikud ikka veel ootavad kotiks moondumist ja mina samal ajal mängin oma kangastega.

Selle koti sisse sai samuti karabiinhaagiga pael võtmete jaoks, lukuga tasku ühele poolelel ja teisele poole kummipaelaga kroogitud tasku. Pealmine lapitehnikas osa jällegi tepitud tugevaks triigitud vatiinile. Voodri ja pealmise osa ühendasin omavahel ka nurkadest - sedasi ei liigu vooder koti sees ringi. 

Esimesel poolel veel üks tepitud nööbiga suletav tasku

Tagumine pool

Mõnus sisu

Karabiinhaagi pael peaks piisavalt pikk olema, et isegi kotti kandes ukse võtmetega lahti saaks

Peale kahte kotti tundsin, et nüüd on linikute osas selgus majas. Tehnoloogia osa teada, suurus teada ja kuidagi iseenesest leidsin oma silmale sobivad kangad. Mulle meeldisid suuretäpiline sinine ja triibuline kollane kõige paremini. Sisuks sama rõõmus triibuline kollane ja jällegi kõik vajalikud taskud olemas. Tepitud tugevaks triigitud vatiinile ja üleval ääres kinnituseks ikka trukk. Kõik hõbedased trukid selleks korraks otsas kah :)

Väga värvikirev

Nii mõnusalt istusid tulbid külgedel kokku. Nurgad seekord väljapoole pööratuna.

Triibuline sisu.

Kolmanda kotiga olengi tehnoloogiliselt kõige rohkem rahul. Just niimoodi plaanin ka neljanda õmmelda, sest minu jaoks sedasi kõige lihtsam ja loogilisem. Kogemus õpetab :) Nüüd pean aru, kas mitte endale ka sellist risti üle keha kantavat kotti õmmelda. Mõnus oleks lapsega toimetada ja ise aktiivne olla kui õlakott õla peal tolgendades pidevalt ette ei jää. Lootus ka viiendale?

Comments

Malle said…
Väga mõnusad kotid kõik! Väga mugav on selline risti üle rinna kantav kott. Mina tegin oma kotil sanga just nii pika, et saab mõlemat moodi kanda.
Sillulullu said…
Väga lahedad kotid. See võtmehoidja-pael on väga mugav kotist võtmete kiireks kättesaamiseks. Mina olen küll paela teinud põhjani välja, sest mul nii raske võtmekimp, et kui see jääb poolenisti õhku rippuma, vajutab koti löntsi. Need munapühade-teemaliste piltidega kanhad tunduvad nii armsad olevat, et tahaks kohe lähemalt kaeda :)
Kadri Kivistik said…
Aitäh Malle ja Sillulullu! Mul kahjuks sellest linikust lähemalt pilti pole. Ise ka vaatasin, et pildid kõik kaugelt ja sisudest ainult. Võtmepaela võiks ehk jah järgmine kord pikema teha - mul endal võtmekimbus ainult 4 võtit, need pole nii rasked, et koti ääre alla tõmbaks. No ja enda võtmekimbust ju kaugemale ei mõtle :) Jätan järgmiseks korraks meelde.
Kui hoog sees, siis enam pidama ei saa :)
Mõnusad kangad :D