Skip to main content

Lihtne kleit ja veel lihtsam seelik

Üks rõivaese mu plaanitutest sai enne reisi veel valmis. Seega neli asja kaheksast on siiani valmis saanud. Plaanitud oli õmmelda liblikakleidile lisaks teine samasugune, sest seda esimest olen iga suvi hoolega kandnud. Materjal samasugune polüester, lõige sama McCall's 6264 variant A ja isegi suuruse jätsin samaks. Ainuke muudatus oli rinna all olevast kummiribast loobumine. Tundus juba ilma selletagi väga hästi istuvat. Juurde õmblesin samast kangast pika vöö, millega vajadusel kleiti koomale tõmmata.

Kangas pärit tõenäoliselt Mustika Abakhani kaalukangaste hulgast, kapis seisnud ehk aasta-poolteist. Isegi hästi. Tundub, et jätsin enne kappi panemist kanga läbi pesemata ja kuigi polüester ei tohiks kokku tõmmata, oli kleit peale pesu nii 5 cm lühem. Täitsa imelik lugu - hakka või alläärde pikendamiseks mingit kangajuppi juurde lõikama :)

Lihtne kleidike, piisab ühest pildist küll

Veel lihtsam oli õmmelda üht kodust seelikut. Suvel sellisega hea ringi lipata, sest kumminiidiga tehtud krooked annavad mõnusalt ruumi ja ei pitsita mitte kuskilt. Ristkülikuline tükk toruks õmmelda, ära krookida ja alläär tagasi pöörata - häbi seda isegi õmblustööks nimetada :D 

Kangas jällegi Mustika Abakhanist kaaluga puuvillaste hulgast. Mulle nii väga meeldisid selle värvid ja muster, et ei hoolinud kanga liigsest jäikusest sellise seeliku jaoks.

Natuke kortsus olek hakkab vist selle seelikuga koos käima

Nüüdseks olen juba kottide õmblemise lainel. Kaks on valmis, kolmas on pooleli ja neljanda jaoks valin mõttes kangaid. Seejärel tahaks endale ka ühe koti õmmelda :P

Comments