Skip to main content

Galabeya esinemiseks

Mu väga armas sõber on kogu aeg tantsinud, aeroobikat teinud, jooksnud või kuidagimoodi liikumist harrastanud. Tema praegune huvi on kõhutantsu vastu - aga mitte selle, kus kõht tuleb ette näidata. Tema tantsugrupil oli esinemine tulemas ja selle jaoks oli vaja galabeyat. Mina muidugi pakkusin, et no kui see on lihtsa lõikega, küll siis õmmeldud saame!

Asusin infot otsima - meeles oli ainult sõna gabaleya ja no ei leidnud sobivat asja... Kõne sõbrale ja asi selge. Galabeyad on enamasti sädelevalt triibulised maani kleidid, millel külje peal on pikad lõhikud. Otsustasin, et tavaline särgi lõige pikendatuna kleidiks sobib väga hästi.

Materjaliks valisime Kalamajast vahetuskaubana saadud kortsulise efektiga kanga, millel natuke kuldset sees. Karnaluksist leidsime kardinate kaunistuspaela, millel olid pärlinarmad ja sobiv toon. 

Keskmisest osast tulid varrukad ja jupp jäi puusarätiku jaoks.

Kangast oli täpselt parasjagu, lõikasin kõigepealt küljed ja siis täispikad lõhikuga varrukad. Aeg-ajalt ajasin kleidi Mannile selga ja riputasin narmastega paela sinna peale. Harakas, mis teha...

Sätitamine

Esimese proovi ajal selgus, et kleidi kangas venib liiga hästi ja seega tuli päris korralikult sisse võtta. Edasi oli mõnus tegemine: paela kinnitasin osaliselt käsitsi, osaliselt masinaga. Iga natukese aja järel tabas mind mõte - nii hea, et sõbral esinemiskostüümi vaja, ma saan nii sädelevaid asju õmmelda ja imetleda. Ikka tõsine harakluse tunne oli peal. 

Valmis!

Esinemise ajaks läksid püksid veel alla ja üks rätik pähe.

Kõik need pärlinarmad sahisesid liigutades

Puusarätikule sai alläärde kaks rida narmaid

Kaeluses oli narmapael nii ees- kui tagapool.

Varrukaotstesse jätkus ka veel paela. Viimane jupp jäi sahtlisse ootama.

Ma tänan mulle usaldatud töö eest ja loodan, et selles kleidis on tantsurõõmu teinekordki! Nii lahe oli õmmelda tavapärasest erinevat riietust.

*See postitus ootas ilmatuma aja pilte. Lõpuks otsustasin kasutada siiski neid, mis kohe alguses tehtud said. Kleit ise valmis juba juunikuus.

Comments

Anonymous said…
Äge! Seda riideeset oleks mõnus niisamagi kodus kanda.

tuna