Skip to main content

Lühikesed ja pikad varrukad

Miks on varrukad ja mitte varukad? Miks on kardinad ja mitte kaardinad? Kirjapildis need mahakriipsutatud on muidugi õite jubedad, hääldamisel aga võiks just neid lugeda. Igal juhul on mul ka ette näidata kaks paari varrukaid, mis pluuside külge said õmmeldud. 

Mustriliste kangaste eest tänan Lembet! Nii mõnus on neid sobitada enda ühevärvilistega ja mängida võimalustega. Aga kui mustriline kangajupp on 40x50cm ja soov on seda maksimaalselt tervikuna kasutada, siis ülearu võimalusi just pole, põnevust aga küllaga! Nende kahe pluusi kirjusid kangajuppe jäi vaid peotäis järgi - pigistad sõrmed kokku ja läinud need ongi!

Esimene pool. Alles pilti tehes avastasin, et olen mustrist moodustunud I tähe ilusti rinnale seadnud. Ju see tähistab iludust, kes särgi sees ;)

Külg, tahtsin tahapoole ka tükki mustrit. Rohkemaks polnud kangast.

Selg

Kirju kangas on tõenäoliselt puuvillane, tumepruun samuti puuvillane trikotaaž. Lõige Ottobre sügis/talv 2013 ajakirjast number 1. Varrukate lõige on võetud Ottobre 2009 sügis/talv numbri kolmandalt lõikelt. Mõlemast suurus 40, mille külgedelt kitsamaks õmblesin. Mustrilise kangaosa järgi valisin diagonaali nurga ja kõrguse. 

Teise pluusi jaoks oli mul veidi suurem tükk mustrilist kangast. Panin selle samuti paari pruuniga. Kangas langes väga hästi ja tahtsin proovida veidi õhulisemat stiili. No selle pluusiga võiks ma vabalt 9 kuud rase ka vist olla :) Eks näeb, kas hakkan seda pluusi kandma ka või jääbki suure kõhuga hetki ootama. Variant on ka külgedelt uuesti sisse võtta (kilplase töö!) ja alumine kant uuesti õmmelda, kuid ei raatsi veel kääre sisse lüüa - praeguste palavate ilmadega ju nagunii seda selga ei aja. Algne lõige oli sama, mis eelmisel, kuid pluus sai hoopis selline:

Ainult kitsa riba mustrilist kangast jätsin kaeluse kandi jaoks.

Kroogitud elastik- (või silikoon-) paela abil. Kangast ja Nööbist leidsin ja kiidan väga!

Selg ja rippuvad varrukad.

Õmblemiseni!

Comments

Arella said…
Toredad pluusid mõlemad! Hea kangas tulebki viimse ribani ära kasutada :)
Õmblusmamsel said…
Jeerum, kui kaunid kangad ja ilusat peabgi vähe olema. NB! Veidi veel, ja varsti olen mina ka kadedusest roheline.